Klaus Iohannis are zilele numărate la Palatul Cotroceni. PSD i-a pus gând rău Președintelui României. La o zi după ce au câștigat în mod categoric alegerile parlamentare, social democrații anunță că pregătesc suspendarea lui Iohannis dacă acesta refuză să-l desemneze pe Liviu Dragnea în funcția de prim ministru.

În prag de Crăciun și Revelion se ascute lupta politică din România. PSD este marele câștigător al parlamentarelor și drept urmare va da viitorul prim ministru al României.

PSD îl susține în funcția de prim ministru pe Liviu Dragnea, numai că Iohannis a declarat public că nu va desemna în funcția de premier o persoană condamnată penal.

Cu toţii am citit că se fac angajări pentru paznici sau pentru agenţi de pază, cum se spune mai nou. Păi, iată, de fiecare dată când se angajează agenţi de pază prima condiţie e să nu aibă cazier, adică să nu fie penali. Păi, cum ne imaginăm că ţara va fi păzită de unul cu dosar penal? Este absolut inimaginabil, este o condiţie minimală şi nu am absolut deloc de gând să renunţ la ea”, declarat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Președintele Organizaţiei Alba a PSD, Ioan Dîrzu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că cel mai bun candidat pentru funcţia de premier este liderul partidului, Liviu Dragnea. Șeful statului trebuie să respecte voinţa poporului, în caz contrar nefiind exclusă o suspendare a lui Iohannis.

”Din punctul meu de vedere, şi am discutat şi cu colegii mei, cel mai bun candidat (pentru funcţia de prim ministru – n.r.) este Liviu Dragnea. Şi credem că poate, aşa cum a condus partidul în ultima perioadă, să conducă şi ţara foarte bine. Este hotărât, are expertiză în spate, şi la Ministerul Dezvoltării, şi ştie care sunt problemele reale ale României. Ce poate face în plus: poate să conducă România începând de astăzi”, a afirmat deputatul Ioan Dîrzu.

Dacă PSD va declanșa procedurile de suspendare, Klaus Iohannis devine al doilea președinte post decembrist, după Traian Băsescu, care ajunge să fie suspendat de Parlamentul României.