Protestele nu fac deloc bine PSD. Partidul este în pragul scindării din cauza Ordonanței 13 care a generat proteste uriașe în toată țara și a culminat cu demisia lui Florin Iordache din funcția de Ministru al Justiției. Klaus Iohannis își freacă mâinile de bucurie câți are mari șanse să aibă din nou ”GUVERNUL MEU”.

PSD este în pragul scindării, astfel că majoritatea parlamentară este în pericol la fel și Guvernul Grindeanu.

Se anunță plecări masive din PSD și ALDE către un nou ”UNPR” care să servească ”interesul național” al lui Klaus Iohannis.

Cel puțin 14 parlamentari din PSD și ALDE au aderat la mișcarea de desprindere, până acum, iar trei dintre ”protestatari” sunt lideri ai PSD.

În zilele următoare se așteaptă ca nemulțumiții să părăsească PSD sau ALDE și să formeze un grup parlamentar propriu, pe modelul UNPR. La acesta ar urma să se alăture parlamentari care au părăsit PSD înainte de alegeri, intrând în PRU, dar și unii primari de orașe mari, șefi de organizații sau președinți de consilii județene.

Liviu Dragnea a avertizat, de altfel, că există oameni infiltrații în partid. Conducerea PSD se teme că emisari ai președintelui Iohannis poartă discuții cu nemulțumiții din partid pentru a izola actualii lideri ai majorității și pentru a determina chiar constituirea unei noi majorități. Se pare că tatonările au implicat chiar persoane din apropierea liderilor PSD-ALDE, ceea ce a confirmat ipoteza că se pregătește un puci parlamentar.

Planul lui Iohannis ar putea urmări ca măcar unul dintre liderii cunoscuți din PSD, care are și calitatea de deputat sau senator, să își dea demisia din partid, chemând la formarea noului UNPR.

Acest grup se va alătura fie Opoziției, provocând o cădere a guvernului, fie ar încerca o negociere directă cu premierul. Sorin Grindeanu ar putea rămâne în funcție, dar ar deveni un nou guvern al președintelui Klaus Iohannis.