PSD amenință că nu participă la locale dacă Cioloș modifică legea la comanda PNL

PSD amenință cu boicotul alegerile locale din 5 iunie 2016 dacă Guvernul Cioloș va modifica legea 115/2015 prin ordonanță de urgență la solicitarea și presiunile PNL.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, acuză PNL că face presiuni politice asupra Guvernului Cioloș pentru ca premierul să modifice legea alegerilor locale pentru a introduce două tururi de scrutin la primari.

Dragnea spune că prin reintroducerea votului în două tururi pentru alegerea primarilor politicienii ”riscă să arunce ţara în aer”.

PSD amenință că va boicota alegerile locale din iunie 2016 prin refuzul de a participa, dacă Dacian Cioloș cedează presiunilor PNL pentru ca alegerile să se desfășoare în două tururi pentru primari.

Liviu Dragnea a spus că PSD nu este de acord ca legea 115/2015, votată anul trecut inclusiv de PNL, să fie acum modificată prin ordonanță de urgență doar pentru că așa vrea PNL.

”Nu participăm pur și simplu la alegerile locale. Sau mai este o variantă, la comune un tur, la orașe și municipii două tururi și la Capitală câte tururi este nevoie pentru ca Bușoi de la PNL, să câștige Primăria Generală”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu este în regulă ca prin ordonanță de urgență, Guvernul tehnocrat să modifice legea așa cum dorește Partidul Național Liberal.

Alegerile locale din România vor avea loc pe data de 5 iunie 2016.