Vara aceasta vine cu doze suplimentare de energie şi distracţie pentru orice iubitor de mişcare! URBATLON, cea mai provocatoare cursa cu obstacole, vă cheamă la start pe 20 iunie 2015 pentru a trăi o nouă aventură urbană. Cea de-a doua ediţie a concursului promite un cocktail sportiv plin de adrenalină pentru o experienţă… fără egal! 

Arena Naţională din Bucureşti deschide porţile tuturor iubitorilor de mişcare pe 20 iunie pentru cea de a II-a ediţie a URBATLON, o manifestare sportivă unică în România, dedicată mişcării, energiei pozitive, relaxării şi bucuriei de a fi alături de oameni.

Lansăm o nouă provocare amatorilor de sport, adrenalină şi de spectacol! URBATLON 2015 vine cu un amestec la fel de creativ însă cu ingrediente diferite, pentru a spori pofta de distracţie şi de mişcare într-un mod inedit. Îi invităm astfel pe locuitorii Capitalei, dar şi pe cei din împrejurimi şi din alte zone ale ţării să ia parte la această cursa plină de energie care îi va scoate din rutină cotidiană. Îi aşteptăm să accepte provocarea ediţiei a două a URBATLON pe toţi cei care iubesc mişcarea şi care îşi doresc o competiţie specială, cu mult Sportainment, a cărei desfăşurare de forţe aduce puţin cu aerul de olimpiada. Participanţii vor simţi cu siguranţă această energie aparte şi multă bucurie”, a afirmat Cătălin Mocuţa, preşedintele agenţiei de marketing sportiv MPG, organizatorul evenimentului.

Evenimentul URBATLON 2015 vine în acest an cu o nouă provocare pentru sportivii amatori, aceea de a trece linia de Finish a unei curse distractive de alergare cu cel puţin 8 probe sportive, care le va solicita atât corpul, cât şi mintea. Agili dar şi abili în acelaşi timp, toţi vor fi declaraţi la final campionii celei de-a două ediţii a URBATLON.

În locaţia simbolică pentru toţi cei care îndrăgesc sportul şi evenimentele sportive, Arena Naţională, va avea loc o întreagă desfăşurare de forţe atât pe inelul exterior al stadionului, cât şi în interiorul său, ce îi va face pe amatori să treacă prin emoţiile unei olimpiade.

Participanţii trebuie să fie gata să parcurgă un traseu de 5 kilometri presărat cu obstacole diverse printre care Warm-up check-în by eJobs, Labirintul by DPD, Power tunnel by World Class, Asaltul Arenei by MPG, Blocaj în trafic by Kiss FM, dar şi o proba surpriză Happy Moves by Coca-Cola, la final.

Provocarea la mişcare include porţiuni de alergare, slalom cu viraje strânse, sărituri, un blocaj în trafic şi parcurgerea unui labirint, urmate de câteva probe de fitness, ce le vor arata concurenţilor cât de bine s-au antrenat şi care e nivelul la care au ajuns. Odată depăşite aceste prime obstacole, concurenţii sunt aşteptaţi la proba de căţărare şi de demonstrare a agilităţii fizice, pregătindu-i pentru a înfruntă scările Arenei Naţionale.

Cursa va continua cu alte sesiuni de testare fizică, iar cei care au făcut armata îşi vor aduce aminte imediat de câteva exerciţii, însă rapiditatea cu care se vor strecura şi vor trece prin toate aceste probe de foc îi va ajută să se îndrepte victorioşi spre zona de Finish.

O altă noutate în acest an este coborârea pragului de vârstă de la 18 la 12 ani pentru concurenţi, astfel încât atât adolescenţii, dar şi juniorii să se poată bucură de toată distracţia oferită de această cursa urbană, alături de familie, prieteni şi colegi, în condiţiile prevăzute în regulament pentru fiecare categorie de vârstă.

Pe tot parcursul traseului vor fi membri ai echipei de organizare şi voluntari, care vor da indicaţii şi vor ajuta concurenţii să depăşească obstacolele. Unul dintre aspectele principale ale acestei competiţii este încurajarea corectitudinii şi a spiritului de echipă, astfel încât toată lumea să se simtă bine pe durata întregii experienţe, să aibă satisfacţia terminării unei curse frumoase şi să primească medalia de finisher.

”Dorim să atragem atenţia oamenilor că trebuie să se preocupe mai mult de starea lor de bine, de sănătate, prin activităţi care implică mişcarea, spiritul de echipa, socializarea şi care pot fi răspunsul la multe dintre problemele cotidiene. Un om antrenat şi care se integrează alături de semenii săi face faţă mult mai bine provocărilor zilnice şi este mai fericit, mai competitiv”, a detaliat Cătălin Mocuţa.

Invitaţia pentru URBATLON 2015 este deschisă oricărui iubitor de mişcare şi distracţie, iar înscrierile se fac online pe pagina oficială a evenimentului: www.urbatlon.ro.

Tot pe website veţi găsi informaţii despre traseu, probe, regulamentul de concurs, taxa, pachetul de participare, premiile oferite câştigătorilor, susţinătorii URBATLON, dar şi sfaturi legate de antrenament.