Protestatarii au luat cu asalt Palatul Parlamentului. Vor să intre peste senatori şi deputaţi

Palatul Parlamentului a fost luat cu asalt, marţi, încă de la primele ore ale zilei, de mii de protestatri înarmaţi cu steagurile tricolore. Mii de români protestează şi la această oră, în faţa porţilor Casei Poporului, împotriva introducerii certificatului verde în România.

Protestul paşnic început la 9 dimineaţa, a degenerat în îmbrânceli şi încăierări ale protestatarilor cu forţele de ordine.

Protestatarii au rupt cordonul de jandarmi şi au intrat cu forţa în curtea Palatului Parlamentului la intrarea dinspre Senatul României.

În acest moment sute de protestatari cu steaguri se află la intrarea Senatului.

Mai multe maşini ale demnitarilor care au ajuns la Senat au fost vandalizate.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a declarat la România TV că protestul nu este autorizat şi că persoanele care au intrat în curtea Palatului Parlamentului şi au scandat erau fie angajaţi, fie invitaţi au unui grup parlamentar.

Protestatarii scandează „Libertate!”, ”Venim peste voi” ”Jos criminalii” şi poartă steaguri. Oamenii au cântat imnul României. Ei cer guvernanţilor şi parlamentarilor să nu voteze introducerea certificatului COVID.

Toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”.