Un protest spontan s-a format duminică, în jurul orei 15.00, în fața Palatului Cotroceni. Manifestanții cer demisia lui Klaus Iohannis. Protestatarii sunt deranjați de atitudinea Președintelui față de incidentele din ultimele zile și de faptul că vineri la Malta, Iohannis a declarat pentru presa străină că citez ”românii MEI sunt în stradă”.

Declarațiile scandaloase ale lui Iohannis din Malta, scoate românii în stradă. De astă dată pentru a protesta împotriva lui. Un protest spontan format din circa 200 de persoane, s-au adunat duminică în fața Palatului Cotroceni pentru a-i cere demisia lui Klaus Iohannis.

”Demisia, demisia, demisia!”, ”Jos cu trădătorul”, scandează protestatarii adunați la Palatul Cotroceni.

Protestatarii sunt deranjați de declarația făcută de Klaus Iohannis în Malta la Summit-ul informal din cadrul Consiliului European.

”Sunt foarte îngrijorat. Trebuie să admit chiar dacă îmi e foarte greu că situația e foarte complicată. Românii mei sunt în stradă. Am încredere în ei. Sunt sute de mii de români în stradă în care am încredere. Sunt convins că vom găsii soluții. Statul de drept și valorile europene trebuie să triumfe. Asta cred că se va întâmpla”, a transmis președintele României jurnaliștilor.

Duminică, Guvernul Grindeanu a abrogat ordonanța privind modificarea codurilor penale.