Cea mai veche meserie din lume este puternic lovită de pandemia de coronavirus. Prostituatele cer disprate ajutor guvernului întrucât au rămas fără clienţi şi nu mai au ce mânca.

Mai multe asociaţii care reprezintă prostituatele din industria sexului francez, solicită Preşedintelui Emanuel Macron să le vină în ajutor, întrucât măsurile de protecție adoptate de guvern nu acoperă și acest sector de activitate.

Federația Umbrelelor roșii, care grupează mai multe asociații ale lucrătoarelor din industria sexului, i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui Emanuel Macron în care atrage atenția că măsurile adoptate de guvernul francez în scopul atenuării efectelor economice negative ale izolării populaţiei nu cuprind şi acest sector.

Prostituatele solicită fonduri guvernamentale care să compenseze pierderea veniturilor generate de restricțiile impuse de autorități pentru a restrânge răspândirea coronavirusului, transmite agenţia EFE.

Practicantele celei mia echi meserii din lume,  îi cer președintelui să înființeze un fond de urgență care să compenseze, pe perioada izolării, lipsa veniturilor acestora.

Prostituatele deplâng şi  dificultăţile pe care le întâmpimă în găsirea spaţiilor de locuit, deoarece  au fost date afară din hotelurile în care trăiau întrucât au fost închise prin ordin guvernamental.

Umbrelele roşii se tem că multe dintre aceste femei vor fi nevoite să încalce măsurile de izolare, iar acest lucru ar implica un risc pentru sănătatea lor şi pentru cea a persoanelor cu care intră în contact.

Măsurile de izolare şi de limitare a deplasărilor populaţiei au fost introduse în Franţa pe 17 martie, iniţial pentru două săptămâni, dar au fost între timp prelungite până cel puţin pe 15 aprilie.

În Bangladesh, prostituatele vor primi bani şi orez

Cele peste 100 de mii de prostituate din țara asiatică au rămas fără lucru, așa că Guvernul de la Dacca a decis să le distribuie ajutoare și alimente atât prostituatelor, cât și copiilor lor.

Din cauza birocrației, bunurile nu vor ajunge repede la prostituate, astfel că șeful unui lanț de bordeluri din Goalanda le va oferi celor peste 1800 de prostituate câte 30 de kilograme de orez și 20 de lire sterline.

Medicii din Bangladesh spun că bordelurile pot reprezenta focare de infecție nu doar pe timp de pandemie.