Cunoaștem cu toții care sunt efectele timpului petrecut într-o cadă de hidromasaj cu apă fierbinte și cât de benefice sunt efectele acestei proceduri asupra sănătății fizice și mentale. Faptul că zilnic ne confruntăm cu noi provocări care ne solicită corpul și psihicul ne poate duce încet la slăbirea randamentului și a productivității. 

Însă există soluții salvatoare! Nu, nu îți propunem să mergi neapărat în concediu cu primul avion mai ales dacă programul nu e de partea ta. În schimb, poți petrece timp de calitate într-o cadă cu hidromasaj și apă caldă, alături de muzica ta preferată sau o carte frumoasă.

Cada cu hidromasaj, terapie pentru minte și trup

Căzile cu hidromasaj stil jacuzzi incorporabile și-au câștigat pe merit tot mai multă popularitate, mulțumită efectelor benefice uimitoare pe care utilizatorii le resimt la nivel fizic și mental. 

  • Elimină blocajele mentale

Se întâmplă ca agenda zilnică să abunde în activități și sarcini, astfel încât ajungi să pierzi din vedere adevăratele priorități din viața ta? Viața zilnică se reduce la bine-cunoscuta rutină casă-job și invers, astfel că momentele cu tine au ajuns să fie un lux pe care nu ți-l mai permiți? Stabilește o ședință de relaxare după o zi dificilă la birou. 

Fă-te comod, savurează senzația pe care ți-o oferă apa fierbinte, sunetul produs de bule și lasă-te învăluit de mișcările de masaj. La final, te vei simți revigorat și capabil să prioritizezi eficient task-urile de la job și treburile casnice.

  • Schimbă percepția asupra lucrurilor din jur

Au existat probleme la locul de muncă sau stres acasă în ultimul timp? Când stresul începe să preia controlul asupra noastră, devenim irascibili și avem o atitudine nepotrivită care nu face decât să dea curs altor probleme noi. 

Intră în cada cu hidromasaj și reglează jeturile astfel încât să relaxeze mușchii din zona umerilor sau a gâtului, de exemplu. Sau lasă-te surprins de senzația plăcută pe care bulele o oferă picioarelor tale obosite, după o zi de alergat în toate părțile. 

Cada cu hidromasaj este prevăzută cu jeturi de apă autonome care masează și relaxează musculatura. Masajul terapeutic se datorează jeturilor alimentate cu ajutorul apei și a aerului.

  • Masaj terapeutic pentru mușchi

Majoritatea căzilor stil jacuzzi au minim 6 – 8 jeturi de apă poziționate în punctele – cheie ale căzii. Jeturile de apă cu proprietăți calmante sunt concepute pentru a lucra grupele primare de mușchi.

  • Piele elastică și regenerată 

Băile cu jeturi de apă stimulează fluxul sangvin, ceea ce duce la eliminarea toxinelor din corp. Mai departe, rezultatul e clar: o piele cu aspect luminos și sănătos. 

Cu cât organismul este mai scutit de toxine, cu atât pielea va fi mai elastică și strălucitoare. Căldura apei deschide porii pielii, aspect care asigură o curățare în profunzime.

  • Tratarea artritei și ameliorarea durerilor musculare și articulare 

Jeturile de apă masează mușchii și elimină durerile articulare. Acest avantaj este unul excelent în special pentru persoanele suprasolicitate la locul de muncă, sau pentru cele care practică diverse sporturi.

  • Calmarea inflamației din corp

Apa din cada cu hidromasaj atinge o temperatură de minim 37 de grade Celsius, iar acest lucru calmează durerile și disconfortul generat de leziuni. 

Inflamația musculară și articulară este minimalizată, deoarece jeturile de apă stimulează circulația sângelui și scad rigiditatea articulară.

  • Optimizarea circulației sangvine

Îmbunătățirea fluxului sangvin drept consecință a jeturilor de apă caldă, favorizează sănătatea diferitelor organe, în special inima. 

De asemenea, dacă ai trecut printr-o zi încărcată și te-ai ales cu dureri de cap sau tensiune la nivelul frunții și a tâmplelor, o baie caldă în cada cu hidromasaj conferă starea de calm de care ai nevoie.

  • Pierderea excesului de greutate 

Atunci când stăm în apă caldă, crește atât fluxul sângelui, cât și ritmul cardiac. Astfel, ardem o grămadă de calorii. Ți-ai fi imaginat vreodată că stând relaxat într-o cadă cu apă caldă te va ajuta să elimini kilogramele în plus?

  • Funcționarea bună a sistemului digestiv

Baia într-o cadă cu hidromasaj ameliorează afecțiunile digestive. Calmarea durerilor și a sistemului muscular, eliberarea stresului și a toxinelor din organism îmbunătățesc digestia considerabil. Rezultatul? Un sistem imunitar fortificat și mai puține episoade de constipație.

  • Stare psihică excelentă

Cum era de așteptat, o baie într-o cadă cu jeturi de apă caldă ne îmbunătățește dispoziția mintală. În timp ce bulele de apă ne relaxează picioarele, și jeturile de apă ne detensionează mușchii de la nivelul umerilor, noi avem posibilitatea ca în acest timp să ne eliberăm mintea de griji ascultând muzică ambientală care să ne deconecteze de grijile cotidiene.

O baie cu hidromasaj nu ne rezolvă problemele, dar ne dă forță să înfruntăm provocările de zi cu zi. Productivitatea, randamentul, rezultatele eforturilor noastre depind de o minte sănătoasă într-un corp sănătos. 

Totodată, vom beneficia de un somn calitativ, deoarece acțiunea jeturilor detensionează mușchii, înlăturând astfel insomnia.