Proiectarea spatiilor de birouri folosind aplicatia Revit 2022

Cu toate ca pandemia de coronavirus a obligat foarte multi angajati care lucrau intr-un birou sa lucreze de acasa, odata cu trecerea timpului lucrurile s-au reasezat. Chiar daca unii dintre cei care lucrau inainte intr-un birou au optat sa lucreze in continuare de acasa, au existat si foarte multe situatii in care angajatii s-au intors la birou. Doar ca pentru acest lucru este nevoie de respectarea normelor de distantare fizica.

In acest context nu este de mirare faptul ca au fost concepute aplicatii si programe asistate de computer care sa tina cont de conditia distantarii fizice pentru elaborarea proiectelor pentru viitoarele spatii de birouri. O astfel de aplicatie este Revit 2022 de la Autodesk. Acesta aplicatie de tip Building Information Modeling (BIM) propune un nou modul, si anume People Flow Toolkit. Acest modul a fost special gandit pentru a facilita proiectarea spatiilor de birouri tinand cont de criteriile si cerintele referitoare la distantarea fizica in cadrul acestor spatii.

Contributia modulului People Flow Toolkit

De-a lungul timpului inovatiile din domeniul programelor asistate de computer au facilitat considerabil sarcina proiectantilor, arhitectilor si a constructorilor pentru proiectarea si executia diferitelor proiecte. Astfel aceste domenii de activitate s-au conformat cerintelor secolului 21. In acelasi context proiectantii si arhitectii s-au vazut nevoiti sa se adapteze cerintelor privind distantarea fizica, cerinte care trebuiau indeplinite de cladirile de birouri care sunt proiectate in zilele noastre.

Acum proiectantii si arhitectii pot sa foloseasca modulul People Flow Toolkit pentru ca regulile de distantare fizica sa fie un aspect luat in calcul inca din faza de proiectare a unei cladiri de birouri. Acest modul regasit in versiunea Revit 2022 de la Autodesk este in fapt o imbunatatire a modulului Path to Travel pe care il putem regasi in varianta Revit 2020. Prin folosirea modulului People Flow Toolkit se poate identifica rapid si cu exactitate care sunt traseele ideale in interiorul cladirilor de birouri proiectate.

Aceste trasee ideale sunt obtinute pornind de la folosirea unui numar de parametrii introdusi de arhitecti si de proiectanti in cadrul software-ului pentru ca in final sa obtina automat acele modele care sa aiba in vedere distantarea fizica in spatiile de birouri proiectate. Acest modul implementat in versiunea Revit 2022 asigura accesul utilizatorilor la vizualizarea traseelor propuse. Prin urmare se va putea face o evaluare a impactului parametrilor introdusi in program, inainte de a trece la etapa urmatoare a proiectarii.

Acest lucru permite reducerea erorilor sau a neconcordantelor din fazele de proiectare, astfel incat eventualele probleme nu se vor perpetua ulterior in faza de executie a proiectului. In acelasi timp acest modul People Flow Toolkit permite inclusiv gasirea directiei optime pentru miscarea persoanelor in interiorul cladirilor  de birouri care sunt in faza de proiectare.

Cum poti beneficia de aplicatia Revit 2022?

Pentru a avea acces la toate functionalitatile aplicatiei Revit 2022 si la modulul People Flow Toolkit este nevoie de licenta pentru Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection (AEC), aceasta permitand ulterior folosirea licentei Revit 2022. Pentru achizitionarea acestor licente pentru programele Autodesk poti accesa www.cadexpert.eu.