Marea Britanie a avut un profit uriaş generat de nunta prinţului Harry cu actriţa americană Meghan Markle. Nunta regală a costat circa 32 de milioane de lire sterline, mai mult cu circa 12 milioane decât cea a Ducelui şi Ducesei de Cambridge din 2011, dar a adus britanicilor, profit de peste 500 de milioane de lire sterline.

Potrivit estimărilor realizate de experţii de la firma de planificare a nunţilor Bridebook, nunta regală de sâmbătă ar fi costat în jur de 32 de milioane de lire sterline. Cea mai mare parte a costurilor s-au dus pentru securitatea evenimenutului, din cauza nivelului ridicat de ameninţare teroristă.

Oraşul Windsor a trebuit să fie blocat pentru această zi, cu o prezenţă masivă a autorităţilor, precum şi controlul mulţimii şi restricţiile plasate în magazine şi restaurante.

Aproximativ 90.000 de lire ar fi fost cheltuite pentru cele 20 de trompete placate cu argint care au anunţat evenimentul.

50.000 de lire sterline pentru tortul de la Violet Bakery din estul Londrei, 110.000 de lire sterline pe flori pentru a împodobi culoarul Capelei Sfântului Gheorghe la Castelul Windsor şi în Sala Mare a Sfântului Gheorghe, 300.000 de lire sterline pentru închirierea spaţiului unde a avut loc recepţia, în cartierul Frogmore House, 26.000 de lire sterline pe gustările celor 2.640 de membri ai publicului care au fost invitaţi.

30 milioane de euro pentru măsurile de securitate şi între 300.000 şi 400.000 de dolari pe rochia lui Meghan.

Chiar dacă tradiţia spune că tatăl miresei trebuie să plătească pentru nuntă, de data aceasta, Familia regală a făcut o excepţie şi a anunţat că va plăti ea.

S-a calculat că nunta va aduce peste 500 de milionae de lire sterline în economia britanică, ceea ce compensează, evident, suma plătită de stat.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit sâmbătă, la capela Saint George a castelului Windsor.

Nunta prințului Harry cu Meghan Markle a fost urmărită, sâmbătă, de aproximativ 18 milioane de telespectatori britanici, potrivit The Guardian.

tort nunta print harry