Un profesor de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 17,150 lei de la 49 de studenți, pentru a-i trece examenul.

Profesorul a fost prins în flagrant pe 5 septembrie, de către ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova împreună cu Serviciul Operaţii şi Serviciul Tehnic din cadrul D.G.A, sub coordonarea procurorului de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

La data de 03.09.2016, mai mulți studenți care nu promovaseră examenul la materia predată de M.A.C. s-au prezentat la U.P.G. în vederea participării la consultații organizate de suspect. Cu această ocazie, studenții au strâns 38.500 lei, sumă ce urma să fie predată profesorului în vederea promovării examenului, acesta acceptând promisiunea remiterii banilor respectivi. În ziua susținerii examenului de restanță, M.A.C. a pus la dispoziția studenților rezolvarea subiectelor. Ca urmare, profesorul a solicitat reprezentantului studenților să-i remită 17.150 lei din suma acceptată inițial, respectiv câte 350 lei pentru fiecare dintre cei 49 de studenți prezenți la examinare”, se arată în comunicatul DGA remis recentNEWS.ro.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus faţă de M.A.C. punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanței de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.