Procurorii fac lumină în cazul tragicului accident în urma căruia, creatorul de modă, Răzvan Ciobanu şi-a pierdut viaţa.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa susţin că designerul era singur în maşină şi că medicii de pe Ambulanţă l-au găsit cu faţa în jos pe Răzvan Ciobanu şi că aceştia l-au întors cu faţa în sus pentru a încerca proceduri de resuscitare.

Din investigaţii a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localităţii Săcele din judeţul Constanţa, a rulat aproximativ 850 m şi apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor.Conducătorul auto era singur în autovehicul şi nu purta centură de siguranţă, aspecte constatate cu ocazia cercetării la faţa locului de către experţi. În cauză urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului. În ceea ce priveşte poziţia în care a fost găsită victima, precizăm că aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului şi găsită în proximitatea acestuia, orientată cu faţa în jos. Specialiştii SMURD sosiţi la faţa locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziţiei victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice. Ulterior finalizării activităţii de cercetare a locului faptei şi plecării organelor de poliţie, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăştiate pe o suprafaţă mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători„, se arată în comunicatul de presă al Parchetului din Constanţa.

Anchetatorii spun că în urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că Răzvan Ciobanu a avut parte de o moarte violentă.

„De asemenea, organele de urmărire penală au dispus prin ordonanţă efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin  comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii. Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice, iar analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti. În prezenţ ancheta este în desfăşurare, fiind administrate probe şi efectuate acte de urmărire penală, în vederea aflării adevărului şi stabilirii în mod corect şi complet a circumstanţelor producerii accidentului auto ce a avut ca urmare decesul numitului Ciobanu Răzvan“, se arată în comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.