Lovitură dură pentru Pro TV. Judecătoria Râșcani din Republica Moldova, a găsit vinovat postul de televiziune de la Chișinău de instigare la ură, violență și discriminare. Drept urmare trebuie să suporte cheltuieli de judecată de 3200 lei și 225.600 lei drept despăgubiri morale către Centrul de Informații GENDERDOC-M.
Pro TV Chișinău, stația locală a Pro TV România, în Republica Moldova a primit o sancțiune dură din partea justiției moldovene.

Potrivit site-ului agora.md, pe 23 februarie, Judecătoria sectorului Râșcani a recunoscut SRL „Pro Digital” (ProTV) responsabil de instigare la ură, violență și discriminare față de persoanele presupuse sau știute ca fiind homosexuale, prin nemoderarea comentariilor de pe site-ul protv.md. SRL „Pro Digital” a fost obligat să aducă scuze publice prin intermediul site-ului și să achite Centrului de Informații GENDERDOC-M cheltuielile de judecată în sumă 3200 lei. Cererea de chemare în judecată a fost admisă parțial.

La data de 2 iulie 2014, Centrul de Informații GENDERDOC-M a depus o cerere de chemare în judecată către SRL ProDigital (ProTV) pentru a-i recunoaște responsabili de instigare la ură, violență și discriminare față de persoanele presupuse sau știute ca fiind de orientare homosexuală și de injurii la adresa organizației GENDERDOC-M, prin nemoderarea comentariilor de pe site-ul protv.md.

GENDERDOC-M a cerut obligarea pârâtului să publice pe prima pagină accesată de vizitatori scuze publice și dispozitivul hotărârii instanței pe marginea acestei acțiuni, unde să le păstreze timp de 3 luni și încasarea în beneficiul organizației a sumei 225 600 lei cu titlul de prejudiciu moral și cheltuielile de judecată.