Tupeu fără margini. Pro TV cere Guvernului României un milion de euro pentru a realiza serialul Las Fierbinţ. Suma este un mizilic pe lângă cele 2000 de miliarde de lei şterse de Guvernul Năstase în 2002 şi cele 275 de miliarde de lei primite ca şi subvenţie de la stat pentru „cultură”.

PRO TV, cea mai puternică televiziune din România merge cu miloaga din nou la Guvern. Considerând că serialul „Las Fierbinţi” reprezintă cultură în formă pură, PRO TV cere un milion de euro ajutor de stat de la Guvern pentru a realiza serialul tv.

Banii ar urma să fie utilizaţi de PRO TV pentru serialul Las Fierbinți, respectiv pentru ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor.

Iată cum explică PRO TV, solicitarea de ajutor de stat de la Guvern pentru serialul „cultură pură”.

Am aplicat pentru o finanțare privind sprijinirea industriei cinematografice, în baza Hotărârii Guvernului României nr. 421/13.06.2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 508/20.VI2018. Producțiile locale au reprezentat mereu o constantă în grilele noastre de programe, susținând astfel dezvoltarea acestei industrii. De 14 sezoane, milioane de români urmăresc aventurile personajelor din serialul de televiziune Las Fierbinți. Apreciem că aplicația noastră corespunde în întregime criteriilor de eligibilitate prevăzute în această hotărâre de Guvern”, precizează PRO TV pentru paginademdia.ro.

Şi miloaga nu se opreşte aici. PRO TV mai cere şi 800.000 de euro pentru alt proiect: Sharks – Rechinii.

PRO TV „Gândeşte liber” cu banii de la statul român

În 2002, Guvernul Năstase a şters 2000 de miliarde de lei, circa 44 milioane de euro, datorii neplătite de PRO TV către statul român.

Florian Goldstein, patronul Bursa, dezvăluia anul trecut că postul PRO TV a primit între 2001 şi 2002 un „ajutor” de stat în valoare de 276 de miliarde de lei „pentru cultură”.

Cu aşa moman de bani de la bugetul de stat pentru „cultură”, să tot îndemni românii să „gândască liber”dar fără să îţim plăteşti taxele şi impozitele şi doar să ceri ajutoare de stat şi ştergerea datoriilor.

Guvernul pune la bătaie 50 de milioane de euro pentru cinematografie

Producătorii de film din România, pot aplica, din 12 octombrie 2018, pentru obținerea unor finanțări garantate de stat, pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, în baza unui program guvernamental cu un buget alocat de 50 de milioane de euro anual.

Producțiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România.