Prinţul Nicolae, exclus de Rege din Casa Regală a României, acuză Casa Regală de minciună cu privire la faptul că ar fi intrat cu forţa în casa Regelui Mihai şi că ar fi agresat o persoană.

Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu şi doar vreau să-l văd până la urmă. Atât! Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aş dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată. Ma întristează profund și nu înțeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile, pentru că așa se cuvine și așa este creștinește„, a scris Nicolae pe pagina sa de facebook.

Reacţia lui Nicolae vine după ce Casa Regală l-a acuzat că a intrat cu forţa în casa Regelui Mihai I din Elveţia.

În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri. La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-și facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală și că vor lua în discuție la instituția lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege. Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif. Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană“, se arată în comunicatul de presă remis de Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Radu Enache, avocatul lui Nicolae Medforth Mills, a declarat miercuri seară la Antena 3 că acuzaţiile formulate de Casa Regală sunt neadevărate şi că dacă Principele ar fi agresat vreo persoană acum el era deja reţinut de autorităţile elveţiene. Avocatul a mai spus că de când Nicolae a fost exclus din Casa Regală, acesta a încercat de 7 ori să îşi vadă bunicul dar de fiecare dată a fost împiedicat de reprezentanţii acesteia.