Ambasada Marii Britanii la Bucureşti și Agenția Națională de Presă AGERPRES au încheiat un parteneriat pentru acoperirea media a vizitei oficiale în România a Alteței Sale Regale Prințul de Wales, ce va avea loc în perioada 29-31 martie 2016. Toate informațiile vor fi comunicate în sistem media pool.

AGERPRES, în calitate de partener unic al evenimentului, va pune la dispoziția celorlalte redacții de știri din România, în regim de gratuitate, materiale video şi foto, precum şi texte de la întâlnirile publice, ce vor avea loc pe parcursul vizitei Prințului de Wales. Reprezentanţii mass-media vor avea acces la o parte dintre aceste întâlniri, dar numai din puncte fixe, cu posibilitatea de a face transmisiuni live. Ambasada Marii Britanii va trimite redacţiilor informări de presă înaintea fiecărei vizite publice de pe agenda Alteței Sale Regale Prințul de Wales.

Comunicarea materialelor de presă va fi făcută de către AGERPRES prin intermediul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, pe baza adreselor de e-mail ale celor care se vor acredita la Biroul de presă al Ambasadei. Până la zece dintre fotografii, în funcție de complexitatea evenimentului, dar și texte, vor fi transmise prin link-uri de transfer. De asemenea, ulterior vor fi transmise și materialele video în format semi-editat. Creditarea materialelor foto se va realiza după modelul: Autor/AGERPRES FOTO.

De asemenea, ambasada va organiza două briefing-uri tehnice pentru jurnaliştii acreditaţi pe 21 martie, la ora 14:00, la reşedinţa Ambasadorului britanic, Paul Brummell, şi pe 27 martie. Ora și locul desfășurării celui de-al doilea briefing vor fi comunicate ulterior.