Bolile si afectiunile neurologice afecteaza un numar tot mai mare de persoane la nivel global. In acest context este recomandat ca la primele simptome sau manifestari care pot indica probleme neurologice, pacientii sa se programeze pentru o consultatie neurologica. In urma evaluarii efectuate de un medic specializat in diagnosticarea afectiunilor neurologice si stabilirea unui tratament neurologic, pacientul poate sa beneficieze de limitarea efectelor negative ale afectiunilor neurologice.

Afectiunile neurologice sunt acele deficiente sau dezechilibre aparute la nivelul sistemului nervos. Vorbim despre acel sistem al organismului care este compus din sistemul nervos central, respectiv sistemul nervos periferic. Acest ansamblu complex include creierul si maduva spinarii. Afectiunile, tulburarile sau leziunile survenite la sistemul nervos implica necesitatea unei consultatii intr-un centru medical specializat in neurologie Bucuresti.

Simptome si manifestari care recomanda consultul neurologic

Cele mai frecvente afectiuni, tulburari sau probleme de natura neurologica sunt urmatoarele: boala Alzheimer, epilepsia, accidentul vascular cerebral, tulburarile de miscare sau boala Parkinson. Fiecare dintre acestea poate fi identificata de anumite simptome sau manifestari. Exista o serie de astfel de simptome care te pot convinge sa te adresezi medicului neurolog.

Fie ca aceste simptome sunt ocazionale, fie ca sunt simptome care se repeta frecvent, manifestarea acestora poate fi un semn de ingrijorare care sa te convinga ca este momentul sa te programezi pentru un consult neurologic.

Printre aceste simptome amintim durerile de cap. Desi sunt des intalnite la foarte multe persoane si pot avea diferite cauze, daca nu vorbim despre dureri ocazionale, dureri asociate cu durerile de dinti sau de problemele la nivelul sinusurilor, in cazul migrenelor frecvente sau al durerilor de cap severe consultatia neurologica este recomandata.

In acelasi timp, pentru pacientii cu dureri cronice sau cu dureri care dureaza de multe luni de zile se recomanda un consult de specialitate. Tot printre simptomele care trebuie sa te convinga sa te programezi pentru o consultatie neurologie Bucuresti regasim starile de ameteala, vertijul sau dezechilibrul.

Lista simptomelor care recomanda un consult neurologic poate continua cu furnicaturi sau amorteala. Desi aceste manifestari pot fi provocate de anumite pozitii inadecvate sau incorecte care nu permit circulatia optima a sangelui, furnicaturile sau amorteala care apar brusc si doar in anumite zone ale corpului pot indica o problema de natura neurologica.

Toate aceste simptome pot fi completate de slabiciunea in anumite zone ale corpului, slabiciunea  musculara sau diferite dificultati de miscare. Astfel de manifestari pot fi provocate de anumite probleme sau afectiuni ale sistemului nervos. Problemele de vedere, confunzia frecventa, problemele de memorie sau convulsiile sunt alte simptome care pot indica deficiente ale sistemului nervos. Nu in ultimul rand enumeram aici si dificultatea la mers sau un tremur al anumitor zone ale corpului.

Pro Memoria – specialistii in neurologie Bucuresti

La oricare dintre manifestarile anterior enumerate poti sa te adresezi unui centru medical specializat in neurologie. Pro Memoria este un astfel de centru medical din Bucuresti unde poti beneficia de investigatii neurologice de specialitate efectuate de echipe de medici profesioniste si specializate in neurologie. Mai multe detalii pot fi gasite pe www.pro-memoria.ro.