Primul deces în România din cauza coronavirusului

Inevitabilul s-a produs şi în România. În această dimineaţă a fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Primul român mort din cauza coronaviruslui a venit din Franţa în 6 martie 2020, iar pe 15 martie a ajuns la Spitalul din Fliaşi.

Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)„, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Acest prim deces în România se adaugă celor 7 români morţi în afara ganiţelor ţării.

„În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța.  MAE precizează că, de la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 7 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19: 6 în Italia și 1 în Franța”, transmite MAE.

Până sâmbătă 21 martie, ora 13,00, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

La nivel mondial sunt înregistrate 311,065 persoane infectate cu coronavirus iar 13,187 au decedat din cauza acestui virus.