Ambasada SUA in Romania, impreuna cu Federatia Romana de Baseball si Softball, precum si SNSPA si Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza, pe 5 iulie, primul festival de baseball din Romania. Evenimentul este parte din Proiectul Jackie Robinson, o initiativa romano-americana de promovare a valorilor sportului in Romania. 

La prima ediție a Baseball România va fi prezent Ambasadorul SUA Hans Klemm, trei fosti jucatori din Major League Baseball, precum si doamna Sharon Robinson, fiica celebrului jucator de baseball Jackie Robinson.

Unul dintre evenimentele de interes – meciul revansa dintre selectionata soldatilor americani din baza de la Mihail Kogalniceanu si echipa nationala a Romaniei! In aprilie, la Constanta, Romania a invins SUA cu 7-2! Miercuri are loc revansa. 

In plus – veti vedea o demonstratie de baseball a unor echipe talentate din tara, precum si concursuri de aruncari si de lovituri de baseball la care este incurajata participarea tuturor celor prezenti: Home Run Derby si the Fastest Pitch.

Va fi o dupa-amiaza relaxata, in stil american, cu sport, concursuri, mancare buna – vor fi prezenti cativa dintre cei mai cunoscuti producatori de street-food din Bucuresti! – dar si multe alte surprize.

Actiunea are loc in Complexul Studentesc Tei, aflat la doi pasi de strada Barbu Vacarescu.