Mihaela Buzărnescu este în al nouălea cer după ce a reușit cea mai mare performanță a carierei. Românca în vârstă de 30 de ani, a câștigat primul titlu WTA, după o victorie categorică, 6-1, 6-0 în finala cu Maria Sakkari la turneul WTA Premier de la San Jose.

Mihaela Buzărnescu, noua revelaţie a tenisului feminin mondial, uimeşte lumea la 30 de ani cu o formă de invidiat. Românca a declarat că nu credea că va ajunge vreodată la o astfel de performanţă.

”Felicitări, Maria, pentru… Unde eşti? Felicitări pentru această săptămână. Eşti atât de tânără şi ai tot viitorul în faţă. Sper că mai pot volua câţiva ani la acest nivel. În urmă cu doi-trei ani, jucam turnee Futures şi nu credeam că o să pot atinge acest nivel, sper că vom putea juca din nou împreună. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit să ne urmăriţi, a fost extraordinar că aţi venit să ne încurajaţi şi îmi pare rău că nu a fost o jucătoare americană în finală, dar sunt fericită că o să fiu pe afişul turneului anul viitor, e ceva extraordinar pentru mine. Le mulțumim organizatorilor. Mă bucur că voi fi pe posterul de anul viitor. Vreau să le mulțumesc sponsorilor care au avut încredere în mine, familiei și antrenorului meu”, a spus Mihaela, la finalul meciului.

La San Jose, Buzărnescu a trecut în primul tur de Sachia Vickery, cu 6-3, 4-6, 6-3, în optimi a învins-o pe Amanda Anisimova, cu 7-5, 2-6, 6-1, în sferturi a câştigat în faţa australiencei Ajla Tomljanovic 6-1, 7-5, iar în semifinale s-a impus în faţa lui Elise Mertens, cu 4-6, 6-3, 6-1.

Mihaela Buzărnescu, graţie celor 470 de puncte WTA cucerite la San Jose, va deveni de azi, a 20-a jucătoare a lumii, o perfromanţă unică pentru caiera sa de jucătoare profesionistă.

La începutul anului 2017, Buzărnescu se afla pe locul 540 în clasamentul mondial, iar în urmă cu un an (7 august 2017) pe locul 139.

Şi oare, cât de sus mai poate urca Mihaela Buzărnescu în 2018? Poate top zece mondial?