Primarul Nicuşor Dan vrea să demoleze mii de blocuri noi din Capitală pe motiv că ar fi ilegal construite

După ce timp de un an de când s-a instalat în funcţia de Primar General al Capitalei a lăsat bucureştenii fără apă caldă şi căldură, Nicuşor Dan vrea acum să lase zeci de mii de bucureşteni şi fără locuinţe.  Edilul vede ilegalităţi peste tot şi vrea ca blocurile nou constrite să fie demolate.

Nicuşor Dan vrea să intre cu buldozerul peste blocurile noi construite în accepţiunea lui în mod „ilegal”. Nicușor Dan a spus că o soluție ar fi demolarea acestora, pentru a da o lecție pentru viitor. Primarul general a făcut declarația în timpul unei conferințe de presă, iar cei care au fost de față au crezut că nu aud bine.

„Au fost construite, probabil de ordinul miilor, blocuri ilegale în Bucureşti. Şi o spun cu toată responsabilitatea. Din păcate, sunt zone în oraş care au fost dezvoltate total împotriva oricăror reguli şi care, după ce standardul de viaţă va creşte în Bucureşti, se vor transforma în nişte ghetouri. Există 10-20 de situaţii litigioase în care s-au contestat autorizaţii, s-a cerut demolarea sau demolarea parţială a unor imobile construite. Ar fi foarte sănătos ca acest lucru să se întâmple pentru ca oamenii să înţeleagă că există o lege„. a spus Nicușor Dan.

Actualul Primar General a blocat timp de un an toate Planurile Urbanistice Zonale din Bucureşti pe motiv că se construieşte ilegal.