Primăria Sectorului 1 le oferă microbiștilor fotbal doar cu porția ca să nu perturbe liniștea și ordinea publică. Pasionații de fotbal care vor merge să vadă vineri seară în aer liber, în Parcul Bazilescu, partida România – Franța de la Euro 2016, vor putea să urmărească doar prima repriză. După ora 23,00, Primăria Sector 1 închide ecranul gigant și îi trimite acasă pe microbiști.

Bătaie de joc marca made in ro. Primăria Sector 1 se laudă că aduce spectacolul de la Euro 2016 în cartierele Sectorului 1. Cheamă microbiștii să vadă meciurile de fotbal în aer liber pe un ecran gigant amplasat în Parcul Bazilescu însă ce să vezi, la ora 23,00, adică la jumătatea partidei dintre România și Franța, stinge ecranul și îi trimite acasă. Primăria spune că nu e voie să se producă zgomot după ora 23,00 așa că microbiștii bucureșteni care vin vineri în parc să vadă partida naționalei, vor trebuie să alerge 15 minute, în pauza de meci, repejor acasă ca să poată vedea și repriza a doua.

„Din rațiuni de asigurare a liniștii publice, din meciurile care încep la orele 22:00 nu poate fi vizionată decât prima repriză. Potrivit Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice,cu modificările și completările ulterioare și a Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare, manifestările din spațiul public se pot desfășura cel mult până la orele 23:00”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 1.

Partida România – Franța va deschide campionatul European  de fotbal, meciul fiind programat să înceapă de la ora 22,00, ora României.

Timp de o lună, în perioada 10 iunie – 10 iulie 2016 administrația locală a Sectorului 1 va amplasa pe platoul din fața Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu un ecran gigant pe care iubitorii fotbalului din Capitală vor putea urmări gratuit partidele de la Euro 2016.

Totodată, organizatorii vor amplasa în zonă 200 de scaune pentru ca microbiștii bucureșteni să poată urmări în cele mai bune condiții meciurile de la Campionatul European de Fotbal găzduit de Franța, la care participă și echipa națională a României.

În faza grupelor partidele se vor desfășura începând cu orele 16:00, 19:00 și 22:00, iar în faza optimilor de finală începând cu orele 15:00, 18:00 și 21:00. Partidele din sferturile de finală, semifinale precum și finala vor începe la orele 21:00.