Familia copilului mușcat de un câine comunitar, pe o stradă din Galați, va fi despăgubită de primărie cu suma de 10.000 de euro. În prezent, pe străzile din orașul Galaţi sunt peste 16 .000 de maidanezi.

Primăria Galaţi este obligată de o instanţă din Iaşi să plătească victimei 10.000 euro pentru traumele suferite de copilul de 2 ani.

O mamă din Galaţi, avocat de profesie, a reuşit să obţină dreptate pentru băieţelul ei, care, în aprilie 2013, a fost atacat de un maidanez pe când se juca în curtea blocului.

Copilaşul care ieşise la joacă cu tatăl sau a fost atacat de un maidanez apărut din senin, apucat de cap, târât şi trântit la pământ, fiind muşcat în repetate rânduri de mânuţe.

Şocul şi agresivitatea atacului l-au paralizat şi nici nu apucat să ţipe. Tatăl său l-a salvat în ultima clipă din colţii maidanezului iar copilul a avut nevoie de spitalizare.

Mama băieţelului, revoltată de pericolul de moarte în care a fost copilul ei pus de administraţia locală care nu-şi face datoria, a dat în judecată primăria Galaţi.

Când a văzut că instanţa din Galaţi nu a dat câştig de cauză victimei, mama copilului a cerut strămutarea cauzei la Iaşi unde a obţinut dreptate pentru băieţelul său şi daune morale în valoare de 10.000 euro.

Acest caz s-a petrecut cu 4 luni înainte de cazul Ionuţ de la Bucureşti în care un copil de 4 ani a fost mâncat de viu de o haită de câini, caz care a revoltat opinia publică şi a determinat Parlamentul României să adopte Legea lui Ionuţ care obligă administraţiilor locale să ia toţi maidanezii de pe străzi, să îi ofere spre adopţie timp de 14 zile şi să îi eutanasieze pe cei care rămân neadoptaţi după acest termen.

Cu toate acestea, administraţia locală din Municipiul Galaţi se pare că nu îşi face în continuare datoria faţă de cetăţenii săi iar municipiul este plin de haite agresive de câini care continuă să atace oamenii, după cum se plâng gălăţenii în presă locală.

Acum 5 zile un om a fost atacat şi devorat de viu în Municipiul Râmnicu Vâlcea şi că sute de oraşe şi localităţi din România în continuare ignoră legea şi datoria legală faţă de cetăţeni, permiţând existenţa a sute de mii de maidanezi pe spaţiul public.