Previziune sumbră pentru România, de la specialiști! Va fi prăpăd!

Este inevitabil şi va fi mai crunt decât am anticipat, susţin specialiştii. Şi din păcate, ţara noastră nu va fi ocolită de această nenorocire.

Previziune sumbră pentru România și întreaga lume, făcută de specialiști din domeniul sănătății din Hong Kong. O pandemie de coronavirus este inevitabilă şi milioane de oameni vor fi afectaţi iar o parte dintre ei vor muri.

Întreaga lume se va confrunta cu acest coronavirus, 2019-nCoV, potrivit lui Gabriel Leung, decan al Facultății de Medicină „Li Ka Shing” de la Universitatea din Hong Kong.

Potrivit acestuia, dacă nu vor fi luate măsuri „draconice, pentru limitarea mobilității populației”, o pandemie va fi „inevitabilă”.

Decanul susţine că sunt, de fapt, mult mai multe cazuri de îmbolnăvire de coronavirus decât cele raportate. El estimează că doar în Wuhan ar fi 25.000 de cazuri, alte 19.000 de persoane purtând deja coronavirusul, dar fără să fi apărut deocamdată simptomele.

Cazuri de îmbolnăvire de coronavirus au fost raportate în peste 20 de țări, precum, Franţa, Spania, Marea Britanie, SUA. Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 259.