S-a aflat motivul pentru care Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă. Preşedintele României a fost de acord ca ţara noastră să cumpere rachete Patriot în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari din SUA.

Iohannis a fost primit cu tot fastul la Casa Albă de către Trump pentru că americanii doreau să ne vândă rachete Patriot de 4 miliarde de dolari. La o asemena sumă, cum să nu îl primeşti pe Preşedintele României şi să spui public că îţi este prieten. Un prieten de 4 miliarde de euro.

România şi Iohannis au fost „importanţi” pentru Trump doar pentru a se putea realiza tranzacţia cu rachete. Această achiziţie grea de armament mai scoate la iveală încă un lucru. Iohannis a tăcut mâlc în scandaul PSD-PSD cu debarcarea lui Grindeanu şi a acceptat rapid numirea lui Mihai Tudose, întrucât Guvernul trebuia să pună în aplicare ce negociase el cu Trump la Casa Albă.

La solicitarea Guvernului României, Departamentul de Stat american a dat undă verde vânzării rachetelor Patriot în valoare de 4 miliarde de dolari.
Nu mai contează că şcolile se prăbuşesc peste elevi, că în spitale gândacii se urcă pe bolnavi şi că drumuri nu avem, măcar rachete Patriot să cumpărăm.

Guvernul României a solicitat potenţiala vânzare a şapte unităţi modernizate Patriot constând în şapte seturi de radare AN/MPQ-65, şapte staţii de control AN/MSQ-132, 13 grupuri de antenă, 28 de staţii lansatoare M903, 56 de rachete Patriot MIM-104E, 168 de rachete Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) şi şapte generatoare de energie electrică EPP III.

De asemenea, au fost solicitate echipamente de comunicaţii, instrumente şi echipamente de testare, echipament de suport, documentaţie tehnică, echipament de instrucţie, piese de schimb, instruirea personalului, servicii de suport tehnic şi logistic şi elemente aferente acestuia. Astfel, valoarea totală a programului se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

Principalii contractori ar fi Raytheon Corporation din Andover, Massachusetts şi Lockheed Martin  din Dallas, Texas, a precizat Defense Security Cooperation Agency.

Pentru implementarea acestui acord va fi necesar ca aproximativ 30 de reprezentanţi ai Guvernului SUA şi 40 de reprezentanţi ai contractorilor să se deplaseze în România, pentru instalarea echipamentelor, verificarea sistemului, instruire şi support tehnic şi logistic. Ca pentru fiecare contract comercial de vânzare de arme de către Washington, Departamentul de Stat este cel care aprobă „posibila vânzare“,

Cele 3,9 miliarde de dolari depăşesc cu aproape 250 de milioane de dolari cei 2% din PIB destinaţi pentru cheltuieli la Apărare. PIB-ul României pentru acest an e estimat la  182,8 miliarde euro.

Cu un aşa arsenal se pregăteşte oare România de război? Cu cine? Cu prostia din mintea celor care ne conduc şi risipesc banii românilor pe te miri ce prostii?! Un lucru e cert, rachetele Patriot tot de milioanele de români vor fi plătite.