Președintele României Klaus Iohannis se dezlănțuie la adresa Partidului Social Democrat. Șeful statului a avut o ieșire extrem de dură, după decizia Parlamentului care elimină avizul CSAT pe numirea șefului DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne.

Kalus Iohannis a amenințat că va ataca legea la Curtea Constituțională și acuză PSD de un joc prin care încearcă limitarea atribuțiilor președintelui.

”Asta este o eroare, o greșeală sau cum vreți să o numiți. Este o instituție militarizată și nu poate funcționa fără avizul CSAT și punct! În ultimă instanță o voi ataca eu la CCR, dar deocamdată aștept să-și revină Senatul și Camera Deputaților. Așa ceva nu se poate. Eu văd aici o rațiune politică din partea PSD. Este destul de evident după speța cu ANCOM, acum cu serviciul secret al MAI, se încearcă eliminarea președintelui și reducerea rolului președintelui, ceea ce este o eroare”, a declarat Klaus Iohannis.

Senatul României a votat, luni, proiectul care modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 76/2016, astfel încât directorul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) să poată fi numit și eliberat din funcție fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).