Carmen Pantiş, Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor lansează un atac dur la adresa medicului Flavia Groşan pe care o acuză că nu „Nu înţelege mecanisme fiziopatologice ale insuficienţei respiratorii acute din pneumonia SARS-CoV-2”.

Medicul Carmen Pantiş, a declarat, joi, pentru Agerpres, că în urma afirmaţiilor făcute în presă de medicul pneumolog Flavia Groşan, Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat şi din acest motiv a fost chemată la discuţii, pe 22 martie 2021.

Noi, Colegiul Medicilor Bihor, nu contestăm calităţile profesionale ale doamnei doctor, pentru că o ştim. Este medic primar, pneumolog, cu competenţe în bronhoscopie, a avut întotdeauna o activitate medicală de foarte bună calitate, dar, dar, subliniez, afirmaţiile pe care le-a făcut în presa centrală legate de activitatea medicilor din spitale considerăm că sunt încălcări grosolane ale deontologiei şi eticii medicale. Şi pentru acestea am invitat-o pur şi simplu, pe luni, la o discuţie cu Comisia de etică şi deontologie medicală la Colegiul Medicilor Bihor”, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Carmen Pantiş.

Şefa Colegiului Medicilor din Bihor a declarat că medicul Flavia groşan habar nu are de noţiuni elementare de fiziopatologie în insuficienţa respiratorie acută produsă de pneumonia Covid 19. Practic, Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor s-a antepronunţat cu privire la decizia în cazul medicului Flavia Groşan.

Deci dacă noi avem nişte protocoale pe care le-a stabilit comisia de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătăţii, protocoale reactualizate periodic, după care lucrăm în spitale, aceste protocoale ne lasă dreptul de a decide dacă dăm un anumit medicament sau nu pacientului în funcţie de starea lui, de gravitate. Cum putem să acceptăm ieşirea publică a doamnei doctor care precizează, de exemplu: ‘Nu mă sperii la saturaţii de 80%. Heparina mea este plimbarea. Claritromicina mea. În spital se fac greşeli uriaşe. Protocolul COVID omoară pacienţii.’ Afirmaţiile colegei noastre, cu tot respectul pe care i-l purtăm, nu au suport ştiinţific. Nu înţelege mecanisme fiziopatologice ale insuficienţei respiratorii acute din pneumonia SARS-CoV-2 şi aceste erori medicale profunde prezentate ne-au condus la autosesizare şi la invitaţia de a veni la Colegiul medicilor. Deci nu este vorba despre o anchetă disciplinară, va fi o discuţie cu comisia de etică şi deontologie în care dorim să vedem precizate punctele dânsei de vedere”, a menţionat Dr.  Carmen Pantiş.