Maia Sandu a fost în centrul atenției, marți seară, la Varșovia, în timpul discursului susținut de Președintele Statelor Unite ale Americii. Biden a ridicat-o în slăvi pe Președinta Republicii Moldova și a cerut celor prezenți la discursul său, să o aplaude.

Maia Sandu are parte de atenția și susținerea publică, a celui mai puternic om din lume. Joe Biden s-a adresat în timpul discursului susținut la Varșovia și Maiei Sandu, președinta Republicii Moldova, cerând audienței aplauze pentru ea.

„Democrațiile de peste tot din lume sunt mai puternice, nu mai slabe. Autocrațiile din lume sunt mai slabe, nu mai puternice. În momentele de neliniște, oamenii înțeleg ce este important și pentru ce este nevoie să lupte. Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate. Determinarea poporului moldovean de a trăi în libertate, atunci când câștigarea independenței i-a dus pe calea aderării la Uniunea Europeană. Președintele Maia Sandu se află aici, astăzi, sunt mândru să fiu alături de dumneavoastră și de poporul iubitor de libertate al Moldovei. Vă rog, oferiți-i un rând de aplauze!”, a spus Joe Biden în discursul rostit la Castelul Regal din Varșovia.

Maia Sandu se află la Varşovia, unde Joe Biden a făcut a doua vizită oficială în ultimul an, după ce în urmă cu două zile a fost în Kiev unde s-a întâlnit cu Președintele Ucrainei.