Meciul Simonei Halep cu americanca Lauren Davis a făcut furori în presa internaţională. Cele mai importante publicaţii din lume au scris pe larg despre meciul dramatic de la Australian Open. Simona Halep a devenit „marathon woman” în presa internaţională.

As, Le Figaro, The Age, The Telegraph, BBC, The New York Times au relatat povestea dramaticului meci de tenis de la Australian Open care a intrat în istorie.

Halep supravieţuieşte unui thriller de 48 de ghemuri şi aproape patru ore”, a titrat cotidianul spaniol As: A fost un mare spectacol, pe alocuri chiar dantesc. Publicul s-a bucurat de spectacol şi pe reţelele de socializare sportivi din toate ţările au aplaudat efortul titanic al acestor luptătoare.

Halep marathon woman”, a notat şi Le Figaro, adăugând că românca a ieşit victorioasă după un meci de trei ore şi 45 de minute.

Simona Halep salvează mingi de meci şi o învinge pe Lauren Davis într-un meci epic”, este titlul de pe bbc.com. „Liderul mondial Simona Halep a supravieţuit unei lupte epice cu americanca Lauren Davis”, adaugă britanicii.

Simona Halep se agaţă de visul Australian Open după ce a câştigat un maraton cu Lauren Davis”, a titrat The Telegraph. „Liderul mondial Simona Halep nu are un sponsor pentru îmbrăcăminte la Australian Open, o oportunitate ratată pentru cineva, având în vedere că românca a petrecut trei ore şi 44 de minute pe teren astăzi, la meciul său din turul trei”,notează The Telegraph.

În Australia, publicația The Age a titrat: „Marathon woman Simona Halep supravieţuieşte unui meci epic cu Lauren Davis. Australian Open a văzut cel mai bun meci al său, o confruntare-record de 48 de ghemuri, care nu va fi uitată de cei care i-au fost martori”.

Principala favorită Simona Halep supravieţuieşte unui maraton”, scrie și The New York Times, menţionând că românca s-a calificat în faza următoare după unul dintre cele mai dificile meciuri din istoria turneului.

Jurnalul belgian Le Soir notează că Simona Halep s-a impus într-un „maraton de peste trei ore şi jumătate. Halep a salvat trei mingi de meci în decisiv înainte să se impună în faţa numărului 76 mondial”.

Simona Halep, locul 1 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 4-6, 6-4, 15-13, pe americanca Lauren Davis, locul 76 WTA, în cea mai lungă partidă a turneului, care a durat trei ore şi 45 de minute.

Meciul Halep – Davis a avut 48 de ghemuri, la fel ca întâlnirea dintre americanca Chanda Rubin şi spaniola Arantxa Sanchez Vicario (6-4, 2-6, 16-14, în sferturi), care deţinea recordul la Melbourne, la simplu feminin, din 1996.