Un important cotidian din Marea Britanie sare în apărarea Simonei Halep după finala de la Australian Open. Jurnaliştii britanici spun că este ridicolă situaţia în care a ajuns românca, să joace un Grand Slam din postura de principală favorită, fără sponsor tehnic.

The Guardian  cataloghează drept „ridicol” faptul că liderul mondial a fost nevoit să se prezinte la primul turneu de Mare Şlem al anului într-o rochie comandată de pe internet.

„Simona Halep a părut o «nefavorită», îmbrăcată memorabil pe durata turneului, în aceeaşi rochie roşie pe care a ales-o online, făcută de o croitoreasă în China. Este ridicol să gândeşti că numărul 1 poate fi nesponsorizat pe durata unui Grand Slam şi că acea corporaţie ar alege să se despartă de ea la două luni după ce a atins performanţa„, au scris englezii.

Pe de altă parte, performanţa fostului lider mondial, care a ajuns în finală după un drum epuizant, de-a lungul căruia s-a confruntat cu probleme fizice şi oboseală, nu putea fi trecută cu vederea.

După toate acestea, ea este fata care a jucat finala Openului, cu două glezne suferinde, epuizată din cauza căldurii şi cu crampe, după ce a stat mai mult pe teren decât oricare altă jucătoare. Şi la sfârşitul unei înfrângeri sfâşietoare ar fi putut folosi asta ca o scuză. De asemenea, Halep a fost participantă în câteva dintre cele mai bune meciuri ale turneului, finala, bineînţeles, dar şi emoţionanta şi curajoasa victorie în faţa unei alte vedete a tenisuluif eminin, Angelique Kerber, şi, fără îndoială, în meciul turneului, împotriva americancei Lauren Davis, care s-a încheiat în cele din urmă cu 15-13, în setul al treilea”, mai scrie The Guardian.

Jurnaliştii britanici nu sunt singurii care sar în apărarea româncei.

Martina Navratilova este uluită de faptul că Simona Halep joacă fără sponsor tehnic. Câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam, Martina Navratilova a vorbit despre faptul că românca nu are sponsor deşi este numărul unu mondial.

Este ridicol! Nu știu ce s-a întâmplat cu Adidas. Ceea ce știu este că asta nu i s-ar fi întamplat niciodată unui bărbat. Niciodată! Sunt sigură că Simona va găsi un nou sponsor, dar faptul că nu are unul este de neînțeles și incredibil pentru mine, în sensul negativ al cuvintelor. Sper că cei de la Adidas regretă acum. Iar dacă Simona nu-și va găsi un sponsor înseamnă că ceva este într-adevăr în neregulă cu tenisul! Care e problema? Pentru că este româncă? Pentru că nu e înaltă și blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o mare personalitate! Este foarte profesionistă, atât pe teren, cât și în afara lui, iar fanii o iubesc. Ea este genul de femeie pe care o vrem drept model pentru copiii noștri. Nu înțeleg de ce nicio companie nu s-a trezit încă să spună: «Aceasta este sportiva pe care ne mândrim să o sprijinim!»”, a spus Navratilova, într-un interviu pentru Le Temps.