Situație de-a dreptul halucinantă la Alexandria. Dacă suni la 112 să ceri intervenția poliției atunci când soțul îți este bătut de un polițist, te alegi cu amendă pe motiv de apel fals.

Preoteasa Monica Diaconița a fost amendată cu 700 de lei de către Poliția Alexandria pentru că a sunat la 112 ca să reclame faptul că soțul ei este bătut de polițistul Neagu Domnel.

La zece zile de când a sunat la 112 ca să reclame faptul că soțul ei era bătut în spatele blocului de polițistul Neagu Domnel, preoteasa Monica Diaconița a primit acasă procesele verbale de amendă.

Cu stupoare a aflat că a fost amendată de două ori, deși nu i s-a adus la cunoștință acest lucru în momentul când echipajul de poliție a venit la locul incidentului.

O amendă în cuantum de 200 de lei i-a fost aplicată pe motiv că i-a adresat injurii unui polițist, iar cea de-a doua în cuantum de 500 lei pe motiv de APEL FALS la 112!!!!

Cum să fie apel fals când preotul a fost lovit atât de tare de polițist încât s-a ales cu nasul spart. Preotul a mers la medicul legist care a eliberat un certificat medico-legal ce specifică leziunea de la nivelul piramidei nazale.

În mod incredibil, niciuna din cele două amenzi nu are trecut martor. Agentul constatator justifică în procesul verbal lipsa matroului prin faptul că era ”Oră târzie”!!!.

Și preotul Diaconița a fost amendat de polițiști, dar pe loc, pe motiv că l-ar fi înjurat pe cel care l-a bătut, polițistul Neagu Domnel. Nici amenda primită de preot nu are trecut vreun martor.

Pe 15 iulie, în jurul orei 23,00, Adrian Diaconița i-a cerut polițistului Neagu Domnel să își mute mașina pentru a putea să o scoată pe a lui din parcarea blocului unde locuiește preotul.

În loc să coopereze, aflat sub influența băuturilor alcoolice, polițistul Neagu Domnel l-a agresat verbal și fizic pe preot.

Lucian Diaconiță nu a făcut decât să se ferească de polițistul agresor și în momentul în care a văzut că acesta se împinge în el, l-a îndepărtat împingându-l ușor, fără intenția de a-l agresa în vreun fel.  În momentul în care s-a întors cu spatele la polițist cu intenția de a pleca de acolo, bărbatul a fost lovit de agentul de poliție. I-a dat mai mulți pumni și un cap în gură.

Întreaga scenă s-a petrecut de față cu celălalt polițist care stătea calm și fuma o țigară fără să aplaneze în vreun fel conflictul.

Pe lângă pumni și capete în gură, polițistul l-a amenințat pe bărbat că o să-l prindă în trafic și o să-i dea cele mai mari amenzi și că o să aibă grijă de el și că o să-l bată de o să-l rupă în două.

În urma articolului publicat de exclusivNEWS.ro pe 16 iulie, Departamentul de Control Intern din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă cu privire la altercația dintre polițistul Neagu Domnel și Adrian Diaconiță. Preotul a fost chemat la audieri de inspectorul Vasilescu care a dorit să afle și versiunea acestuia cu privire la incident.