După opt ani de pauză, Cerbul de aur este reluat de TVR în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul în care România sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri. Marele premiu pus în joc de TVR pentru câştigător este unul consistent.

TVR organizează a 18-a ediţie a Cerbului de Aur de la Braşov, în perioada 29 august 2 septembrie 2018. TVR pune în joc opt premii pentru cei 15 concurenţi care vor participa la Festivalul Internaţional.  TVR oferă 25.000 de euro pentru cel care va câştiga Cerbul de Aur 2018, cu 15,000 de euro mai mult faţă de câştigătorul din 2009.

Artiştii din România se pot înscrie la preselecţii pentru a participa la Cerbul de Aur până pe 11 iulie 2018.

 La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro. Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, la această ediţie aniversară, concurenţii pot câştiga alte opt premii:

  • Premiul I
  • Premiul al II-lea
  • Premiul al III-lea
  • Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti;
  • Premiul Braşovului;
  • Premiul Publicului
  • Premiul Presei Festivalului
  • Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune

Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Ediţia 2018 va avea loc în Braşov, Piaţa Sfatului, în perioada 29 august – 2 septembrie 2018 şi are următoarea structură:
a. 29 august – GALA ANIVERSARĂ „Cerbul de Aur 50 de ani: 1968-2018”
b. 30, 31 august – CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE INTERPRETARE
c. 1 septembie: – GALA FESTIVALULUI
d. 2 septembrie: GALA CENTENARĂ
e. evenimente adiacente festivalului, organizate înainte/pe durata şi/sau imediat după programele de la lit. a)- d). Ex.: Concertul Braşovului – 3 septembrie etc.

2. GALA ANIVERSARĂ: ilustrată cu momente din arhiva de aur a SRTv, va avea ca invitaţi interpreţi români, premiaţi ai ediţiilor precedente, interpreţi străini şi va cuprinde interpretări şi recital respectiv mini-recital.