Primul ministru al României, Florin Cîțu a luat-o pe câmpii. Acesta îi acuză de terorism pe românii care se opun vaccinării împotriva coronavirusului şi purtării măştii.

Cîţu compară acțiunile celor care contestă vaccinarea sau respectarea măsurilor de igienă și distanțare cu acțiuni ale teroriștilor.

În România, de un an de zile există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiuni ale unor teroriști, pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului, care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date”, a declarat premierul vineri dimineață, la Palatul Victoria.

Cîțu a declarat că vaccinarea trebuie să continue, atâta vreme cât Agenția Europeană a Medicamentului a arătat că nu există legături între cazurile de cheaguri de sânge și vaccinurile AstraZeneca.