România a dat primul lider din lume în tenisul masculin şi tot România, prin intermediul unui alt român celebru, revoluţionează tenisul. Pentru prima dată în lume, un meci desfăşurat pe zgură, va beneficia de arbitraj video.

Ion Ţiriac este cel care revoluţionează încă odată, tenisul mondial. Românul introduce în premieră, la turneul de tenis de la Madrid, arbitrajul video.

Până acum, arbitrajul video era folosit doar pentru meciurile pe hard şi iarbă.

Foxtenn este tehnologia video care va fi utilizată ca şi arbitraj video la turneul de tenis de la Madrid, unul dintre cele mai bine organizate competiţii din lume.

Românul a vrut să implementeze sistemul de reluări hawk-eye la turneul de la Madrid încă din 2018, dar şefii ATP şi WTA nu au fost de acord.

Astfel că în luna mai, arbitrajul video va fi folosit pe cele trei arene principale de la Caja Magica, Manolo-Santana, Arantxa-Sanchez-Vicario şi Terenul 3 la toate meciurile.

În anul 2006 a fost introdus arbitrajul video, în baza căruia, fiecare jucător are la dispoziţie în fiecare set, trei posibilităţi de a cere verificarea deciziei arbitrilor.

În prezent, jucătorii nemulţumiţi de deciziile arbitrilor la partidele de pe zgură solicită arbitrului să coboare din scaun şi să verifice urma lăsată de minge.

Turneul WTA de la Madrid ce se va desfăşura între 3 şi 10 mai 2020, va fi transmis în România, în direct de Digi Sport.

Turneul de simplu feminin de la Madrid a fost câştigat de Simona Halep de două ori, în 2016 şi 2017.

Ion Ţiriac a mai încercat o revoluţie istorică în tenis, colorând în albastru zgura de la Turneul de tenis de la Madrid în 2011 şi 2012. Însă din cauza nemulţumirilor lui Nadal, Federer şi Djokovic, ATP a interzis din 2013, utilizarea zgurei albastre.