Veşti fantastice pentru iubitorii tenisului. Jucătorii neprofesionişti de tenis din România au de azi, un circuit premium dedicat lor, care oferă sistem de punctaj similar cu ATP, cât şi premii în bani la fel ca în circuitul profesionist.

Primul turneu organizat în cadrul circuitului Romanian Tenis Premium se va organiza pe 24 septembrie 2017 în Bucureşti şi va fi de categoria RTP 50. Înscrierile încep de azi, 11 septembrie 2017 şi se încheie pe 21 septembrie 2017, ora 23,00.

Romanian Tenis Premium – RTP este un circuit de tenis naţional organizat de către tenispremium.ro şi destinat iubitorilor de tenis. În circuitul RTP pot participa toţi jucătorii de tenis care au vârsta minimă de 18 ani şi care acceptă să devină membri ai RTP şi să respecte prezentul regulament de joc.

RTP include şase tipuri de turnee atât pentru simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin şi dublu mixt, după cum urmează: RTP 50, RTP 100, RTP 250, RTP 500, RTP 1000 şi Turneul Campionilor.

Pasionaţii de tenis care doresc să intre în circuitul RTP o pot face începând de azi.  Pentru a putea participa la primul turneu RTP 50, trebuie să ai minim 18 ani împliniţi. Înscrierea se face prin email la adresa office@tenispremium.ro cu subiectul „Înscriere RTP 50”. Taxa de participare este de 50 lei.

RTP 50 va avea un tablou de simplu masculin cu 32 de poziţii. Primii 28 înscrişi la turneu, vor accede direct pe tabloul principal, iar următorii vor juca calificări pentru cele patru locuri disponibile pe tabloul de simplu masculin.

Sistemul de joc va fi două seturi din trei, în sistem de puncte tie-break, un set se va închide la 6 dacă există două puncte diferenţă. În caz de egalitate, 6-6, se joacă punct decisiv şi setul se închide la 7.

Ce oferă organizatorii RTP 50

Fiecare jucător va primi pentru fiecare meci: un prosop(al doilea prosop se oferă celor care se califică în semifinale), o sticlă de 0,5 litri apă plată, o banană şi un snikers.

Meciul va fi arbitrat la centru de un arbitru de scaun ajutat de un arbitru de linie. Organizatorul RTP asigură şi un copil de mingi pentru fiecare partidă.

Pentru fiecare meci, RTP pune la dispoziţie patru mingi de tenis.

Atât în calificări cât şi pe tabloul principal, încă de la prima ediţie RTP 50 se vor acorda puncte RTP care vor fi introduse automat în clasamentul RTP în dreptul fiecărui jucător.

Premii în bani şi trofee încă de la prima ediţie

RTP va oferi premii în bani, jucătorilor ce acced pe tabloul principal încă de la prima ediţie RTP 50, după cum urmează: 500 lei pentru câştigător, 300 lei pentru finalist, 150 lei pentru semifinale. Cei care pierd în sferturi de finală au asigurat în premiu în bani de minim 100 lei, iar cei care pierd în turul doi au asigurat un premiu în bani de minim 50 lei. Cei care pierd în primul tur vor primi premii în produse oferite de sponsorii RTP. Premiile în bani se pot majora în funcţie de numărul participanţilor.

Turneul RTP 50 se va organiza doar dacă se vor înscrie în competiţie minim 32 de participanţi. În caz contrar, turneul se amână cu 7 zile.

Detalii suplimentare despre circuitul RTP puteţi găsi pe site-ul oficial www.tenispremium.ro