Acum că este tot mai greu să găsim fructe și legume crescute natural, la lumina soarelui, este momentul să ne concentrăm pe perioada care vine și să ne inspirăm din înțelepciunea strămoșilor noștri.

Chiar dacă în lumea modernă este tot mai simplu să procuri mâncare, asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm cămara familiei și să ne bazăm doar pe ceea ce găsim la magazin. De ce? În primul rând, pentru că fructele și legumele sunt două tipuri de alimente de o importanță capitală pentru sănătatea familiei noastre, iar toamna și iarna este mai greu să le procurăm. Chiar și atunci când le găsim, costul lor poate fi mult peste prețurile reduse cu care suntem obișnuiți, deoarece proveniența lor este fie dintr-o seră, fie de peste mări și țări, ceea ce le face mai scumpe.

Soluția? Conservarea alimentelor pentru a trece cu bine de sezonul rece! Cu o istorie de mii de ani, procedura de conservare nu necesită experimente pentru găsirea celor mai bune soluții, doar un pic de răbdare și disponibilitate. Este adevărat că lipsa spațiului de depozitare ar putea să fie un motiv pentru care nu doriți să investiți în provizii de iarnă, însă numeroase familii de români folosesc cu mult succes balconul sau pivnița în acest sens, așa că poate că ar fi timpul să faceți o curățenie de toamnă în locuință.

Perioada propice pentru provizii este finalul verii, dar nu este nici acum târziu să prindeți ofertele pentru anumite alimente pe care le puteți pune la murat. Acesta este un mod simplu de a economisi sume importante de bani. Rețete pentru a pune murături găsiți pe tot internetul, însă ceea ce poate că nu v-ați gândit până acum este că e bine să luați în calcul costul total al murăturilor. În final, tuturor ne plac prețurile mai ieftine și preferabile.

La ce ne referim? E foarte simplu. Fiecare kilogram de murături pe care îl puneți are un cost alcătuit din: ingredientele (nu uitați să adăugați aici conservanții și condimentele), ambalajul (borcane, capace etc.), timpul (să spunem că acesta se subînțelege că-l aveți la dispoziție) și energia consumată. Atenție: la energie nu este suficient să treceți combustibilul pentru foc, ci și pe cel pe care îl consumați ca să ajungeți la magazin sau la piață ca să cumpărați ingredientele. Așadar, cum putem să obținem mai mult la preț total mai mic?

Soluția cea mai eficientă este să îmbinați tradiția și avantajele tehnologiei – rețete tradiționale, dar metode moderne de procurare a ingredientelor. În loc să bateți împrejurimile în lung și-n lat, de ce nu v-ați informa prin intermediul internetului? Pare complicat, că nu e nici asta muncă ușoară să stai să cauți toate magazinele online din România. Dar, de fapt, este mult mai simplu decât ați crede. Este suficient să intrați pe Kimbino, un site specializat în cataloagele online ale magazinelor din toată țara.

De exemplu, dacă doriți să aflați care este oferta de la Kaufland, tot ce trebuie să faceți este să vizitați ultimul catalog Kaufland, cu un simplu clic îl aveți la dispoziție astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie pentru bugetul familiei. Sau, poate că aveți norocul de a fi aproape de un magazin cu reduceri foarte mari de genul Supeco. Atunci de ce nu ați economisi timp și benzină – chiar și dacă mergeți cu transportul în comun, tot vă costă biletul? Căutați oferta de la Supeco online și în doar câteva minute veți putea lua decizia corectă: merită sau nu merită să bateți drumul până acolo.

Partea bună este că echipa din spatele acestui site este dedicată actualizării permanente a tuturor cataloagelor, iar misiunea pe care și-a asumat-o este să salveze mediu înconjurător de efectul dăunător al cataloagelor tipărite. Cu alte cuvinte, știți că atunci când apelați la site veți avea cele mai recente informații deoarece cei care se ocupă de ele o fac și din convingere personală. Indiferent de oferta pe care o căutați, că e vorba de oferta nouă Penny, că e vorba de un alt magazin, informațiile despre legumele și fructele preferate la cel mai corect preț sunt permanent la dispoziția dumneavoastră, astfel încât să vă bucurați de cea mai gustoasă iarnă posibil.

Mai ales că s-ar putea să săriți total peste pasul cu conservarea și să apelați la conservele deja pregătite și mega-gustoase din magazin. Este și aceasta o soluție de luat în calcul, cât timp o faceți cu atenție la bugetul general al familiei.