Finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2018, în vare vor concura 15 artişti, este organizată de TVR la Sala Polivalentă din Bucureşti. Show-ul Eurovision România din 25 februarie, va începe la ora 21.00 şi va fi transmis în direct pe canalele TVR 1, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+.

15 artişti aleşi în cinci semifinale organizate la Focşani, Craiova, Turda, Timişoara şi Sighişoara, cântă duminică de la ora 21.00, în direct la Televiziunea Română pentru a convinge românii să-i voteze şi astfel să ajungă să reprezinte România în luna mai, la Lisabona.

Feli („Bună De Iubit”), MIHAI („Heaven”),  Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”), The HUMANS(„Goodbye”), Eduard Santha („Mesom Romales”), Teodora Dinu („Fly”), Dora Gaitanovici („Fără Tine”), Claudia Andas („The One”) , TIRI („Deşert De Sentimente”), Erminio Sinni & Tiziana Camelin („All The Love Away”), Xandra(„Try”), VYROS („La La La”), Alexia & Matei („Walking On Water”), Echoes („Mirror”) şi RAFAEL & Friends („We Are One”) sunt cei 15 concurenţi ce vor evolua în finala Eurovision România  2018.

Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu sunt gazdele spectacolului finalei. Alături de ei, Ioana Voicu şi Sonia Argint Ionescu vor însoţi concurenţii în Camera verde, de unde vor trasmite emoţiile artiştilor şi primele impresii la cald.

TVR a mobilizat o armată de oameni pentru a putea organiza cât mai bine show-w grandios de duminică de la Sala Polivalentă.

O echipă de 300 de oameni, coordonată de regizorul Petre Năstase, pregăteşte spectacolul, care va avea două scene, 350 mde ecrane LED şi un show laser, iar 14 camere vor urmări toate momentele, aducând concursul în casele telespectatorilor. 

Ilinca, Alex Calancea Band şi reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision, vor cânta pe scena Eurovision România după ce toţi cei 15 concurenţi au evoluat.      

Românii vor putea putea să-şi voteze favoritul prin televoting, timp de 60 de minute, trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…15), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.4 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 15, cu acelaşi tarif (0.4 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone. De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Reprezentantul României la Eurovision va evolua în cea de-a doua semifinală de la Lisabona, organizată pe 11 mai. În 2017, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.