Nu aștepta până spre sfârșitul toamnei ca să-ți cumperi anvelope de iarnă, deoarece s-ar putea să fii luat prin surprindere atât de prețurile mari, cât și de condițiile meteo. Planifică-ți din timp bugetul pentru ca, în caz că este nevoie să-ți schimbi anvelopele de iarnă pe care le ai deja, să dispui de suficiente resurse financiare ca să ți le poți achiziționa până la sfârșitul verii.

În lunile de vară, multe magazine online care comercializează anvelope au oferte foarte bune pentru cei interesați  să-și cumpere cauciucuri de iarnă. Află, în continuare, cum îți dai seama că este nevoie să-ți înlocuiești anvelopele de iarnă vechi cu unele noi.

Verifică gradul de uzură

Verifică gradul de uzură, înainte de toate. Anvelopele omologate, indiferent dacă sunt pentru vară, iarnă sau all season, au niște martori de uzură, care sunt niște indicatori, aflați la baza canelelor benzii de rulare. Martorii fac parte in anvelopă și au o dimensiune specifică, în funcție de anotimpul în care se folosesc cauciucurile. Pentru anvelopele de vară, dimensiunea minimă a martorilor de uzură este de 1,6 mm, în vreme ce pentru cauciurile de iarnă, martorii de uzură nu au voie să fie sub 4 mm. Prin urmare, dacă martorii de uzură de pe anvelopele tale de iarnă arată mai puțin de 4 mm, ar fi cazul să îți cumperi niște cauciucuri noi. Printre factorii cauzele care pot determina o uzură mai rapidă a anvelopelor se numără și presiunea din interiorul lor, stilul de condus si calitatea drumurilor. De asemenea, condițiile de depozitare pe timp de iarnă poate să influențeze gradul de uzură al anvelopelor de iarnă. Cauciucurile de zăpadă ar trebui păstrate, pe timp de vară, la o temperatură cât mai scăzută și constantă, deoarece anvelopele de iarnă sunt fabricate pentru a fi utilizate când afară este mai frig de 7 grade Celsius.

În condiții corecte de utilizare și depozitare anvelopele de iarnă pot fi folosite mai multe de cinci ani, dar experții auto recomandă verificarea perioadă a stării de uzură a cauciucurilor. Data de fabricație a unei anvelope poate fi consultată pe zonele sale laterale. Producătorii de anvelope sunt obligați prin lege să aplice pe cauciuc un marcaj specială care să arate când a fost produs.

Gradul de uzură al anvelopelor de iarnă mai poate fi influențat și de alinierea incorectă a roților sau de frânarea incorectă. Totodată, dacă observi că anvelopele de iarnă prezintă gâlme sau tăieturi, ar trebui să iei în considerare achiziția unui alt set.

Sursa foto: pixabay.com