Simona Halep i-a cucerit şi pe americani. Numărul unu mondial se află în centrul atenţiei la turneul de tenis de la Indian Wells, lucru care i-a determinat pe organizatori să facă şi o predicţie despre parcursul româncei în cadrul competiţiei de tenis care are premii în valoare de peste 8 milioane de dolari.

Americanii o văd pe româncă cel puţin în semifinalele turneului de tenis de la Indian Wells unde este principală favorită. Organizatorii nu-i dau nicio șansă fostului lider Serena Williams, care a revenit în circuit după naștere.

Dacă s-ar opri în semifinale, Halep nu ar avea şansa să se dueleze în marea finală fie cu Serena Williams, Maria Sharapova sau Caroline Wosniacki.

Cinci românce se află pe tabloul principal de simplu feminin la Indian Wells. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu.

Sorana Cîrstea va juca împotriva Monicăi Niculescu, iar Irina Begu va juca în primul tur cu Aleksandra Krunic.

Mihaela Buzărnescu, la debutul ei la Indian Wells, o întâlnește pe Jennifer Brady.

Simona Halep ar putea primi şi un bonus de un milion de dolari dacă va câştiga atât turneul la simplu feminin cât şi la dublu unde face pereche cu Irina Begu.

Organizatorii de la Indian Wells vor da un milion de dolari jucătorului sau jucătoarei care câștigă atât proba de simplu, cât și proba de dublu.

Halep va juca în proba de simplu direct în turul doi, cu învingătoarea meciului Ying-Ying Duan – Kristyna Pliskova.