Valentin Popescu a moştenit de la bunicul său, iubirea pentru sport. Fiind fotbalist de performanţă şi un mare iubitor al sportului rege, bunicul i-a insuflat nepotului iubirea pentru sport.

Mai întâi a încercat să atingă, ba chiar să depăşească performanţele bunicului. Dar nu avea cum, având în vedere situaţia actuală a fotbalului de pe la noi.

„Așa se întâmplă când ai semănat doar vânt. De ani buni, fotbalul românesc s-a transformat într-o competiție care se chinuie să transmită emoție și să supraviețuiacă. După ce oamenii care au condus destinele fotbalului românesc au îngropat la propriu numele de tradiție, încet, încet, competiția s-a diluat„, declară cu năduf Valentin, care a jucat la diverse echipe din ligile secunde.

Dar bunicul lui i-a mai dăruit o moştenire, puţin mai specială. A înfiinţat echipa de fotbal din Buteşti pentru prima data, pe care Vali a preluat-o, reuşind să o ţină în viaţă cu multă pasiune, dar şi cu mari sacrificii.

E darul bunicului, apoi unchiul meu a dus mult timp mai departe traditia reînfiinţând Viitorul Buteşti puţin înainte de Revoluţie, a venit randul meu, un vis pe care îl susţin chiar şi din buzunarul propriu, ba uneori trebuie să trec şi peste adversitatea familiei„, spune Valentin Popescu.

Antologică rămâne întâmplarea când la un amical al Viitorului Buteşti cu naţionala jurnaliştilor, i s-a solicitat arbitrului, mai în glumă, mai în serios, să prelungească meciul. De ce? Că nu era încă gata fasolea din tuci, cei din Buteşti fiind renumiţi pentru ospitalitatea lor. tata si unchi valentin popescu - echipa viitorul butesti

carnet jucator valentin popescu

fc viitorul butesti

De altfel, Valentin Popescu, actualmente Director de Marketing Sportiv la Alexandrion Group, face parte din naţionala jurnaliştilor, cu care a participat la competiţii interne, la Olimpiada Media şi la Jocurile Mondiale ale Presei.

Între timp, iubirea pentru sport a încercat să o canalizeze către job. Aşa că a detinut funcția de Director Marketing la GSP TV – Intact Group şi la firma de echipament sportiv Terra Sport.

De asemenea, a mai deținut posturile de manager de produs la Gazeta Sporturilor, producător transmisiuni sportive/responsabil marketing sport la Antena 1 – Intact Group sau de brand manager la Pro TV şi Acasa TV– Media Pro Group.

Dar simţea că poate dărui mai mult sportului. Şi i-a venit ca mănuşă funcţia de Director de Marketing Sportiv la Alexandrion Group. O companie care dorea să se implice si mai mult în sport, dar avea nevoie de un expert şi un iubitor al acestui fenomen. Şi aşa s-a ajuns la sprijinirea grupărilor de fotbal, in acest moment, Fundaţia Alexandrion şi Alexandrion Group România susţin activ sase echipe de fotbal: Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timisoara, Petrolul Ploieşti, Universitatea Cluj  si Metaloglobus Bucuresti.

În domeniul sportiv, cei de la Alexandrion Group si Fundatia Alexandrion au fost si sunt implicati  în mod consecvent, atât prin susținerea unor prestigioase echipe de handbal și fotbal, dar și alte sporturi precum golful, rugby-ul, ciclismul, box-ul, polo, tenisul de câmp, cât și prin organizarea Galei Trofeele Alexandrion, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție, prin care se dorește contribuirea la susținerea și recompensarea valorilor sportive din România.

Motto-ul Fundației Alexandrion este: „Continuarea maratonului susținerii mișcării sportive din România”.

Una dintre cele mai inedite acțiuni de susținere a mișcării sportive, adresate suporterilor români, este cea inițiată de Alexandrion Group si Fundatia Alexandrion, sub sloganul „Alexandrion-Esenţa de campion!”.

Fundatia Alexandrion derulează o serie de activități care se adresează direct suporterilor. O astfel de acțiune, care deja a început să fie implementată si are mare succes, constă în oferirea de mingi de fotbal  suporterilor prezenți la cele mai importante meciuri din Liga I, dar si mingi de handbal oferite la meciurile din ligile naționale de handbal masculin si feminine, mingi de rugby sau de baschet. Aceste mingi au fost create după un concept personalizat, care transmite angajamentul și implicarea companiei în încurajarea unui stil de viață din care sportul să nu lipsească. Atunci când primesc aceste mingi, suporterii primesc și un mesaj foarte important, anume că sportul nu trebuie să lipsească din viața noastră, indiferent de forma în care alegem să-l practicăm. Totodată, compania oferă, lunar, peste 4.000 de bilete gratuite pentru suporterii echipelor sustinute.

Prin astfel de inițiative dorim să aducem românii din nou aproape de sport„, declară Valentin Popescu, director de marketing sportiv în cadrul Alexandrion Group.

A înfiinţat la Alexandrion Group chiar şi o echipă de fotbal prin care a încercat să le inoculeze angajaţilor bucuria mişcării.

echipa fotbal alexandrion

Dar, poate cel mai special, e proiectul Alexandrion Sport Management. Compania Alexandrion Sport Management a semnat deja contracte interesante de reprezentare, atat cu jucători de Liga I, dar și cu jucatori străini sau de perspectivă ce evoluează în Liga 2 sau 3 din România.

Dean Beta (Juventus Bucureşti) sau Dragos Balauru (Voluntari) au semnat contracte de reprezentare cu Alexandrion Sport Management, o companie ce aduce un plus pe piaţa de impresariat sportiv în sensul că jucătorii reprezentaţi beneficiază de facilităţi, cum sunt cele de imagine sau pe zona de asigurări de sănătate.

Compania Alexandrion Sport Management impresariază şi jucători din alte sporturi precum handbal sau tenis.

Ce nu înţeleg acești șefi ai sportului este ca acesta e și o afacere. Și unde managementul este bun, ba chiar una foarte profitabilă. Fară nume și tradiție lumea n-o să vină la stadion sau in salile de sport. Fără spectatori, copiii n-or să fie atrași la fotbal, de sport in general. Fară copii nu există viitor. Eu am marele noroc sa lucrez cu un om care iubeste sportul si la initiativa caruia se intampla toate aceste lucruri minunate pe care le facem prin Fundatia Alexandrion si Alexandrion Group, presedintele si fondatorul companiei, domunl Nawaf Salameh„, spune Valentin Popescu, Directorul de Marketing Sportiv al Alexandrion Group.