Angajaţi ai Poştei Române din 16 judeţe ale ţării şi din Capitală participă, în 25 iunie, la o competiţie de tradiţie a operatorului naţional de servicii poştale: Marşul Factorilor Poştali. Sâmbătă, aproximativ 300 de poştaşi vor încerca să se califice în faza naţională a competiţiei.

Faza judeţeană a Marşului a debutat în 9 iunie, cu poştaşii din Ilfov, şi se va încheia în 2 iulie. Miza competiţiei este participarea la Balcaniada Factorilor Poştali, eveniment organizat în fiecare toamnă de către unul dintre operatorii poştali din Balcani.

Marşul Factorilor Poştali a debutat în anul 1977, la Bucureşti, şi se desfăşoară în două etape: judeţeană şi naţională. Câteva mii de angajaţi ai Poştei Române din toată ţara se aliniază, an de an, la startul acestei întreceri. Primii cinci concurenţi la proba masculină şi primele trei concurente la cea feminină, câştigători la faza naţională, reprezintă Poşta Română la întrecerea balcanică.

În toamna lui 2014, la Karaman (Turcia), poştaşii români au cucerit un set complet de medalii balcanice: aut în proba feminină pe echipe, argint şi bronz în cea individuală feminină. La Balcaniada de anul trecut, poştaşii români au obţinut aurul la fete individual şi pe echipe, şi bronzul la băieţi.

În acest an, faza pe Capitală se va organiza în parcul IOR, în zona Bisericii Maramureşene (debarcader), în intervalul orar 9:30 – 12:30. Cele 16 Oficii Judeţene de Poştă care au decis să organizeze competiţia în acest weekend sunt: Giurgiu, Covasna, Harghita, Sibiu, Constanţa, Brăila, Tulcea, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Timiş.