Compania Naţională Poşta Română a achiziţionat o linie tehnologică de insert în plicuri. Acest utilaj ajută Poşta Română să dezvolte oferte complete şi integrate pentru trimiteri masive de documente. Produsele poştale, destinate în special persoanelor juridice şi autorităţilor publice, vor fi îmbunătăţite simţitor prin această nouă achiziţie.

Dotarea tehnică a fost achiziţionată, prin procedurile specifice, contra unei sume de 19.700 de euro fără TVA. Menţionăm că, prin această achiziţie, Poşta Română a economisit o sumă considerabilă faţă de planurile de achiziţie anterioare, care prevedeau un buget de 2,8 milioane de lei pentru o linie tehnologică a căror specificaţii tehnice depăşeau nevoile de exploatare actuale

„Dotarea Poştei Române este una dintre cheile dezvoltării companiei pe termen mediu şi lung. Este un nou pas către ceea ce ne dorim să realizăm în Poşta Română: revitalizare şi performanţă. În termeni simpli, mi-aş dori să se reţină că, de astăzi, Poşta Română poate participa la licitaţii şi contracte importante, fără a fi nevoită să devină subcontractor sau partener. Putem prelua lucrări integrate, care presupun, în acelaşi timp, inserturi de materiale în plicuri şi expediţia acestora pentru beneficiari”, a declarat Directorul General al Poştei Române, Elena Petraşcu.

Linia tehnologică de insert în plicuri are calitatea garantată de tradiţia lungă a producătorului german BÖWE, companie înfiinţată în 1945. Capacitatea de împlicuire a linei de insert se ridică la 7.200 de materiale/h.

Prin această nouă dotare, Poşta Română dezvoltă o linie tehnologică performantă şi versatilă  care presupune, printre altele, printare digitală, foldare automată, insert automat în plic şi francare a trimiterilor.

Poşta Română continuă, la Fabrica de Timbre, procesul de retehnologizare, pentru a redeveni un competitor puternic pe piaţă.