Porto Franco Festival transformă orașul-bijuterie Sulina în port liber pentru iubitorii muzicii de calitate

Cea mai mare tabără muzicală organizată vreodată pe nisipul frumoasei Delte a Dunării, Festivalul Porto Franco transformă în acest weekend orașul-bijuterie Sulina în port liber pentru iubitorii muzicii de calitate.

Într-un cadru de vis, între apele Dunării și Mării Negre vor concerta: Mircea Vintilă, Sarmalele Reci, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis& Zan, Emeric Imre, Taxi, Semnal M, Adi Beznă, Cristi Dumitrașcu, Daniel Făt și mulți alții.

 Camping lângă malul mării, focuri de tabără, mâncăruri cu specific local, plimbări cu bicicletă închiriată ori șalupa fac din Porto Franco un festival unic, dedicat unui public civilizat, ecologist, care își dorește  turism responsabil, mai ales că orașul este recomandat de o istorie și civilizație multi europeană veche.

Sulina este situat între Dunăre, Deltă și Marea Neagră, cu acces doar pe calea apelor. Inițial un sat de pescari, cu locuitori temători în fața piraților Deltei Dunării, care îi vizitau des, Sulina a căpătat statutul de oraș în secolul al XIX-lea, odată cu stabilirea sediului Comisiei Europene a Dunării (1856), fiind un port important pentru traficul fluvial european.

 La 1800, în Sulina erau peste 8000 de locuritori de multe etnii (români, turci, greci, armeni, evrei, ruși, italieni etc.), moment surprins de Jean Bart (pseudonimul literar  al lui Eugeniu P. Botez, fost căpitan portuar) în celebrul său roman „Europolis”. Roman transpus în film de regizorul Paul Călinescu, cu numele de „Porto Franco”, de unde și titulatura festivalului ce va avea loc pe plaja mării. În prețul biletelor (rețeaua iabilet.ro) și abonamentelor este inclus și spațiu de camping. În fiecare seară, după programul artistic sunt încurajate cântările ad-hoc.

 Festivalului Porto Franco este organizat de Casa de Cultură Sulina &Primăriei Sulina, în parteneriat cu Asociația Euxinus și Asociația Enki.

Programul artistic Porto Franco Fest

Vineri, 21 iulie

Sarmalele Reci

Mircea Vintilă

Emeric Imre

Zoia Alecu

Jul Baldovin

Paul Prisada

Daniel Făt

 

Sâmbăta, 22 iulie

 

Taxi

Semnal M

Folk Frate!

Spam

Ovidiu Mihăilescu

Eugen Avram

Arhaic

 

Duminică, 23 iulie

 

Nicu Alifantis & ZAN

Mircea Baniciu

Sunt un frate tânăr – În memoria lui Florian Pittiș

Cristi Dumitrașcu & Planul B