Victor Ponta acuză DNA că îi linșează mediatic sora și mama, doar ca să lovească politic în el. Premierul a postat mesajul pe pagina lui de facebook, la două ore după ce sora lui Alexandra Herțanu a fost audiată joi la DNA Ploiești în dosarul de evaziune fiscală și deturnare de fonduri a soțului ei, Iulian Herțanu, arestat preventiv.

Alexandra Herțanu a fost audiată joi dimineață la DNA Ploiești, timp de două ore, în calitate de martor, în dosarul soțului ei, Iulian Herțanu, arestat preventiv pe 19 februarie, sub acuzația de evaziune fiscală și deturnare de fonduri europene.

Tot joi, a fost citată la DNA și mama premierului Victor Ponta, însă din cauza problemelor de sănătate nu s-a putut prezenta la audieri.

dacă inițial a refuzat să comenteze în fața jurnaliștilor audierea sorei lui la DNA, spunând că: Hai, mă, voi chiar sunteţi serioşi ? Eu am venit să vizitez un spital !”, Ponta a reacționat două ore mai târziu, printr-o postare pe facebook.

”Este o mare suferinţă pentru mine să văd că sora şi mama mea sunt linşate mediatic doar că să fiu eu lovit politic. Le iubesc şi o să le fiu alături toată viaţa aşa cum îmi sunt şi ele, şi aş vrea să am şi eu şi surorile mele tăria de caracter şi echilibrul pe care mama le-a dovedit în toţi cei 72 de ani ai ei!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de facebook, la două ore după audierea sorei lui la DNA Ploiești.

În același dosar, Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova, fiul său, Vlad Cosma, deputat, și Sebastian Ghiță, deputat, acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat, se află sub control judiciar pentru 60 de zile.