Victor Ponta ”renunță” la funcția de prim ministru, cel puțin pentru 28 de zile, pe motiv că nu se poate deplasa din cauza intervenției chirurgicale suferite pe 15 iunie, într-un spital din Turcia.

Decât să se plimbe în cârje sau scaun cu rotile, pentru a-și exercita funcția de prim ministru al României, Ponta preferă să se autosuspende din funcție și să stea liniștit într-un spital din Turcia. Timp în care, prerogativele sale i le cedează lui Gabriel Oprea.

Victor Ponta a postat pe pagina lui de facebook, un mesaj în care anunță că luni, va trimite Președintelui României, o solicitare de acceptare a lui Gabriel Oprea de a prelua integral atribuțiile de premier pentru 28 de zile, inclusiv să țină ședințe de guvern.

”Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloace medicale permanente / în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni. Mâine dimineață voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constitutuție, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru (inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioadă”, a scris Victor Ponta pe contul său de facebook.

ARTICOLUL 107, la alin (3), prevede faptul că: Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.

scrisoare ponta - iohannis - autosuspendare