Ponta se autosuspendă din funcția de premier invocând operația de la genunchi

Victor Ponta ”renunță” la funcția de prim ministru, cel puțin pentru 28 de zile, pe motiv că nu se poate deplasa din cauza intervenției chirurgicale suferite pe 15 iunie, într-un spital din Turcia.

Decât să se plimbe în cârje sau scaun cu rotile, pentru a-și exercita funcția de prim ministru al României, Ponta preferă să se autosuspende din funcție și să stea liniștit într-un spital din Turcia. Timp în care, prerogativele sale i le cedează lui Gabriel Oprea.

Victor Ponta a postat pe pagina lui de facebook, un mesaj în care anunță că luni, va trimite Președintelui României, o solicitare de acceptare a lui Gabriel Oprea de a prelua integral atribuțiile de premier pentru 28 de zile, inclusiv să țină ședințe de guvern.

”Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloace medicale permanente / în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni. Mâine dimineață voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constitutuție, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru (inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioadă”, a scris Victor Ponta pe contul său de facebook.

ARTICOLUL 107, la alin (3), prevede faptul că: Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.

scrisoare ponta - iohannis - autosuspendare