Continuă războiul declarațiilor între Ponta și Iohannis. Fostul prim ministru al României îl acuză pe Iohannis că nu știe bine nici limba română.

Ponta îl face praf pe Klaus Iohannis, printr-o postare pe facebook. Premierul a luat poziție publică după ce președintele Comisiei de libertăți din Parlamentul European, Claude Moraes, a reacționat după dezvăluirile fostului deputat Sebastian Ghiță, spunând într-o postare pe Facebook că urmărește cu „îngrijorare evenimentele din România unde intervenția serviciilor secrete și ale actorilor politici în activitatea sistemului judiciar poate doar să submineze credibilitatea justiției”, Victor Ponta a scris un mesaj ironic la adresa lui Klaus Iohannis.

„Traduc din engleză pentru Dl Klaus Iohannis ( că el înţelege doar germana – nici româna nu ştie prea bine) :
Parlamentul European – Presedintele Comisiei pentru Justitie, Afaceri Interne si Libertati Civile : ” urmarim cu profunda ingrijorarare situatia din Romania unde interventia serviciilor de informatii si a decidentilor politici in activitatea judiciara poate doar sa submineze credibilitatea justitiei ….”!!! Stiu – o sa gaseasca noii securisti de la Hotnews ca si Presedintele Comisiei din PE e de fapt un corupt, sau e platit de Voiculescu, Ghita , Adamescu etc!!! Asa facea Securitatea si pe vremea lui Ceausescu : spunea ca strainii „dezinformeaza”! Dar romanii stiau ca Securitatea minte … si atunci si acum! Winter is coming!”, e mesajul lui Victor Ponta pe Facebook.

Președintele Comisiei de libertăți din Parlamentul European, Claude Moraes a avut or eacție extrem de tranșantă după scandalul din România: Un sistem judiciar puternic şi independent, corect faţă de toţi cetăţenii europeni constituie unul dintre pilonii proiectului european. Urmărim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerinţele serviciilor de informaţii şi ale actorilor politici în activităţile justiţiei nu pot decât să submineze credibilitatea justiţiei. Activităţile de combatere a corupţiei nu trebuie să fie influenţate din punct de vedere politic, iar direcţia nu trebuie stabilită în funcţie de diverse interese. Corupţia trebuie eradicată oriunde ar fi, pe baza unor procese judiciare democratice şi exacte, cu respectarea drepturilor persoanelor investigate.