Victor Ponta face declarații bombă și spune că nu doar el a avut pact de coabitare cu Băsescu. Fostul premier susține că și Sorin Grindeanu ar avea pact cu Iohannis. Însă primul ministru Sorin  Grindeanu neagă existența unui astfel de pact.

”Un <pact de coabitare> e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf şi îndesat, experienţa unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern şi Preşedinţie. Existenţa lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European. De aceea, nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis. Nu avem nevoie de hârtii ca să ştim ce atribuţii constituţionale avem şi ce trebuie să facă instituţiile pe care le reprezentăm. Asta nu înseamnă că nu voi avea o colaborare corectă cu Administraţia prezidenţială pe temele de interes major pentru România, aşa cum este acum subiectul Europei cu două viteze. Şi este normal să fie aşa. Pentru că dacă noi, aici, acasă, nu avem un punct de vedere comun, ce pretenţii să avem să fim ascultaţi la Bruxelles?!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Victor Ponta susține că și Sorin Grindeanu ar fi tot într-un Pact de Coabitare.

”Vă asigur că aţi fi imbecil să credeţi că eu în 2012 negociam pacte de coabitare şi numiri de procurori. Am zis, ce facem îl suspendăm iar sau găsim altă soluţie? Eram patru în camera aia, doar eu mi-am luat papara. Şi acum este o coabitare, dar nu mai e treaba mea. Băsescu e un geniu al băgatului râcii, dar nu mi-a spus că dacă nu semnezi tu pactul, îl semnează Dragnea. Eu nu folosesc bileţele, dacă e ceva, notez în telefon.”, a spus Victor Ponta la România TV. Ponta e sfătuitor pentru miniștrii lui Grindeanu. Aceștia i-au cerut să păstreze secretul de teama lui Liviu Dragnea. Eu vreau la PSD, dar nu am loc. Voi face tot ce pot. Grindeanu şi alţi miniştri când mă caută, vorbesc. Au zis să nu afle Liviu că am vorbit. Bine, nu află”, a declarat Victor Ponta.