Un pompier din Pitești a emoționat o lume întreagă după ce a salvat de la moarte, un câine. Pompierul i-a făcut respirație gură la gură micuțului patruped și l-a resuscitat până când acesta a revenit la viață. Pentru gestul său de eroism, iubitorii de animale cer ca pompierul să fie declarat cetățean de onoare al orașului Pitești.

Mugurel Costache a devenit în câteva zile, dintr-un pompier simplu, într-un erou, și asta grație gestului său de a salva de la moarte un cățel ce fusese intoxicat într-un apartament cuprins de flăcări într-un bloc din cartierul Războieni a municipiului Pitești.

După ce i-a salvat stăpânul din apartamentul cuprins de flăcări, pompierul a făcut minuni și cu câinele acestuia. Piteșteanul a resuscitat animalul şi i-a făcut şi respiraţie gură la gură.

După câteva minute de masaj cardiac şi ventiaţii, plutonierul a cerut unui coleg o butelie de oxigen pentru cățel

După ce patrupedul și-a revenit, pompierul a luat câinele şi l-a dus la veterinar cu o maşină de pompieri.

Animalul şi stăpânul său s-a intoxicat cu fum. Imaginile în care salva un căţel au făcut înconjurul lumii, iar astăzi, superiorii l-au felicitat şi l-au premiat pentru gestul său.

Gestului lui Mugurel Costache este lăudat de televiziunile şi publicaţiile din Franta, Spania, Italia şi Statele Unite.

Francezii îl numesc un tânăr curajos, care a salvat câinele rănit după ce i-a făcut masaj cardiac şi respiraţie gură la gură. Dacă pompierul nu ar fi intervenit, câinele n-ar fi avut nicio şansă.

Publicaţii din Spania, Italia şi America salută şi ele gestul românului. Fetiţa de 6 ani a lui Mugurel e şi ea tare mândră de tatăl ei.

Piteştenii cer printr-o petiției online, ca Mugurel Costache să fie numit cetăţean de onoare al municipiului Piteşti.