Polițistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră, accidentat de afaceristul turc Abdullah Ataş, se zbate între viață și moarte. Polițistul a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, iar starea sa este deosebit de gravă. 

Agentul-şef principal Gheorghe Ionescu în vârstă de 44 de ani a fost operat la cap, la stern şi de trei zile este în comă indusă. Din cauza accidentului, polițistul a rămas fără dinți în gură.

Poliţisul are politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim.

„Pacientul a fost supus unor multiple intervenţii chirurgicale: montarea unui senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, drenaj pleural stâng, splenectomie şi enterectomie largă, cu asigurarea hemostazei. În data de 03/08/2015, ora 13.00, pacientul se afla în secţia de terapie intensivă în stare deosebit de gravă, analgo-sedat continuu, pe suport ventilator pentru insuficienţă respiratorie hipoxemică severă, cu susţinerea funcţiei hemodinamice cu suport vasopresor în doze mari, cu hemodiafiltrare continuă şi reechilibrare hidroelectrolitică conform monitorizării hemodinamice miniinvazive, cu antibioterapie cu spectru larg”, se arată în comunicatul transmis de Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul de la Brigada Rutieră i-a făcut semn omului de afaceri turc Abdullah Atas să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a rămas pe capotă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea.

Ddupă ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului şi a fost prins de poliţişti în Pipera.

Abdullah Atas a fost arestat duminică noapte, la solicitarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti. Mandatul de arestare emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi pe numele omului de afaceri a fost transmis poliţiştilor de la IPJ Ilfov, judeţ în care acesta are domiciliul.

Abdullah Ataş avea în sânge o alcoolemie de 1,65 la mie, ceea ce înseamnă, conform anchetatorilor, că acesta se afla în pragul comei alcoolice.

Abdullah Ataş, administrator al firmei Ataş Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat.