Cristian Negru și-a anunțat demisia din funcția de Șef al Poliției Municipiului Sibiu, luni seară, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

„Doresc să clarific toate aspectele şi mă retrag de la conducerea Poliţiei Municipiului Sibiu, mă pun la dispoziţia organelor de anchetă. Fac acest lucru din două motive: unul pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenţia mea în cadrul anchetei penale din poziţia pe care o deţin în prezent, iar al doilea motiv, care este foarte important, iau această decizie în contexul ameninţărilor pe care le primesc în ultimele 12 ore, ameninţări la adresa familiei, la adresa soţiei şi la adresa copiilor. Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciul în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi o să fie supuşi la acelaşi tratament cum a fost tratat animalul”, a spus comisarul Cristian Negru.

Șeful demisionar a recunoscut că el a dat ordinul ca ursul să fie împușcat: Decizia luată în acest caz îmi aparţine şi mi-o asum integral, dar îmi asum resposabilitatea, nu şi vinovăţia. Vinovăţia o pot stabili doar organele de anchetă. Decizia a fost luată în condiţiile în care singura instituţie care a avut reacţie a fost Poliţia Română.

Însă nu recunoaște că ar fi cerut polițiștilor să calce ursul cu mașina.

„Deşi pare crud spus, prioritatea noastră a fost salvarea vieţii oamenilor şi în subsidiar salvarea vieţii animalului, deşi am încercat tranchilizarea acestuia”, a precizat Negru.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache a declarat luni că înregistrarea în care unui poliţist din Sibiu i se cere, prin dispecerat, să lovească ursul cu maşina este la dispoziţia Parchetului

Apare o referire la această înregistrare şi în raportul Corpului de control. Întreaga derulare a operaţiunii, aşa cum a fost ea fixată tehnic în urma folosirii canalelor de comunicaţii specifice, este deja pusă la dispoziţia Parchetului, din câte am înţeles, în cadrul anchetei pe care procurorii o desfăşoară şi e bine ca această anchetă să-şi urmeze cursul şi să vină cât mai repede cu o concluzie, pentru că o cercetare prealabilă pe linie disciplinară la nivelul Ministerului de Interne se desfăşoară, în mod normal, doar după finalizarea anchetei penale. Vreau să lămuresc foarte repede şi elementul de răspundere disciplinară a cadrelor ministerului implicate în acea situaţie şi de aceea, din punctul meu de vedere, este foarte important ca următorii paşi şi pe partea anchetei penale să se desfăşoare cât mai repede”, a spus Dragoş Tudorache într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul MAI.

Imaginile cu momentul în care ursul a fost împuşcat fac înconjurul ţării dar au ajuns și în străinătate.